Protestele din București se mută în fața Palatului Cotroceni

Este a treia seară de proteste în România, mii de oameni fiind din nou pe străzi în marile orașe din țară.

UPDATE 22:40 | București | Protestatarii au ajuns la Palatul Cotroceni și scandează „Demisia”.

UPDATE 22:15 | București | Câteva mii de persoane merg spre Palatul Cotroceni, după ce s-au adunat în Piața Victoriei. Coloana atrage din ce în ce mai mulți participanți, pe măsură ce înaintează.

Proteste în majoritatea orașelor importante în țară

Și în această seară mii de oameni au ieșit pe străzi în marile orașe, Craiova, Constanța, Brașov, Timișoara sau Galați.

La Craiova, protestează peste 300 de oameni, iar o parte dintre ei au folosit fumigene. Aceștia au dat foc unor fotografii ale lui Raed Arafat.

Marile surprize sunt Slatina și Giurgiu, orașe fără istoric de proteste și unde s-au strâns câteva sute de persoane.

Barna visează fasciști

Dan Barna, președintele USR, un partid născut din proteste, a lansat o tiradă bolnavă la adresa protestatarilor.

„Să mergi la primarul Timişoarei acasă şi să strigi repertoriu fascist, este revoltător şi de neacceptat. Cei care s-au dus, în mod revoltător, aproape mi s-a făcut rău, în curtea Spitalului din Braşov, strigând la medici şi la ambulanţe: asasinilor, acele persoane sunt huligani, acele persoane sunt din zona extremismului, din zona fascismului”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Tot astăzi, Raed Arafat a refuzat să răspundă întrebărilor cu privire la proteste adresate de jurnaliști și a părăsit în grabă o conferință la care participa.

Propaganda pe Facebook nu mai merge

Începând de aseară a început pe Facebook o propagandă continuă care încearcă să denatureze realitatea și să arate protestatarii ca fiind cele mai „rele” elemente din societate.

Au fost activate toate canalele puterii, posturi de televiziune, radio, site-uri și celebrii „influenceri” #Rezist.

Numai că marea majoritate a românilor nu urmăresc aceste canale (vizibil din cifrele de audiență jenante ale Digi 24 sau Realitatea), dar văd cine sunt participanții din imaginile prezentate la televizor și pe internet.

O mare problemă pentru cei care contestă protestele este că majoritatea participanților sunt tineri, probabil și dintre cei care au participat la protestele susținute de Iohannis, PNL și USR.

- Publicitate -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW