Protocolul pentru Brașov a fost încălcat de USR PLUS!

(Sebastian Rusu, viceprimar al municipiului Brașov, președinte al organizației municipale PNL)

Brașovenii au decis, prin votul lor, că dreapta trebuie să conducă Brașovul până în 2024, lucru evident prin formarea unei majorități PNL + USR-PLUS în Consiliul Județean și Consiliul Local.

În acest sens, a fost încheiat un protocol între cele două formațiuni politice, care și-au asumat dezvoltarea economico-socială a comunității noastre.

De o bună perioadă de timp asistăm cum USR – PLUS, care ar trebui să fie partenerul PNL, a încălcat în mod repetat protocolul de colaborare. Sub așa zisa alianță, dl. primar mi-a retras atribuții fără vreun motiv clar, ba mai mult, după întâlnirea în 6 avută la sediul CJ Brașov să îmi retragă fără motiv niște atribuții în plus față de cea anunțată într-o conferință de presă în timp ce mă aflam în concediu.

Toate proiectele liberale pentru care s-au întocmit toate documentațiile tehnice și de execuție, ba chiar a fost obținută și finanțare nerambursabilă, fie sunt blocate, fie sunt oprite de cei care ar trebui să fie partenerii noștri.

Și aici vorbim despre realizarea pistelor de biciclete, amenajarea zonei de agrement de la Iepure, pasajul de la Sala Sporturilor peste calea ferată, care ar descongestiona traficul pe 13 Decembrie, construirea garajului modern pentru RATBV, mai ales că administrația liberală a modernizat parcul auto pentru transportul în comun cu troleibuze și autobuze electrice noi, amenajarea de piste dedicate pentru transportul în comun.

Mai mult, am asistat cum proiecte ale noastre au fost „confiscate” de USR-PLUS, cum ar fi proiectul de revitalizare urbană a platformei Rulmentul sau cel cu transportul feroviar metropolitan. Ne bucurăm că, în aceste ultime cazuri, proiectele sunt susținute în continuare și nu blocate, cum este cazul celor menționate anterior.

Construirea Spitalului Regional, din păcate, este blocată la această oră. Ba pentru că ar trebui să aibă altă capacitate, ba pentru că va fi finanțat prin PNRR. Din păcate, după cum bine știm, proiectul nostru nu a fost prins în PNRR, recent aprobat la Bruxelles. Este regretabil că s-a rupt în mod brutal colaborarea cu experții BERD.

Considerăm că partenerii adevărați se consultă pentru proiectele mari ale Brașovului, nu să lansăm în spațiul public fără o minimă transparență publică idei precum reintroducerea tramvaiului.

Sper ca dl. Coliban să se oprească din delirul mediatic și să devină primul gospodar al urbei, și nu primul postac. Dânsul are tendința să ne pună în spate nouă, consilierilor PNL, orice proiect îl dorește fără să ne consulte și să afle părerea noastră.
PNL votează orice proiect bun pentru comunitate, care este justificat, motivat și fundamentat. PNL nu va subjuga niciodată bugetul public intereselor de grup ale USR sau ale unor ONG-uri de casă.
Le reamintim colegilor din USR și primului gospodar al urbei că am depus același jurământ.

Dânsul dorea să cheltuiască pe niște studii 180.000 lei pentru o AMĂGIRE de skate park și BMX. Dacă într-adevăr vrem asta, trebuie să găsim pentru skateri și bikeri un spațiu adecvat – pe platforma Rulmentul – și să facem un parc sportiv dedicat lor.

Apoi, avem alți 50.000 de lei pentru amenajarea Parcului de la Someșul, unde putem să o facem cu Serviciul spații verzi din Primărie și cu consultarea locatarilor din zonă.

Amenajarea B-dului Victoriei – nu Victoria, cum a scris dânsul în postare – ar costa 1.000.000 de lei și fără să avem habar care ar fi repercusiunile asupra traficului în acea zonă importantă din oraș. Acest lucru trebuie făcut ținând cont de traficul existent, străzile care se descarcă în B-dul Victoriei – este nevoie de un proiect la nivelul întregului municipiu Brașov, nu doar un experiment pe foarte mulți bani. Gândiți-vă cât va costa realizarea unui astfel de proiect, dacă după acest studio ne vom da seama că nu este fezabil ce facem? Am aruncat 1.000.000 de lei?

Prima prioritate a Brașovului în domeniul educației sunt grădinițele. PNL susține educația. Este și proiectul președintelui Klaus Iohannis, “România Educată”. Reamintim colegilor din USR că educația nu se face pe trotinetă sau skateboard!

Aș vrea să îi amintesc primarului că noi, consilierii PNL, nu votăm ambițiile USR și ale lui Allen Coliban. PNL votează doar acele proiecte fundamentate și justificate. Dacă niște ONG-uri de casă obișnuiesc să își bată joc de banii publici, PNL este un partid responsabil care nu aruncă banii pe fantezii neîntemeiate.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW