2.4 C
București
sâmbătă, 23 ianuarie

PSD îl ceartă pe Iohannis, deși președintele n-a zis nimic după publicarea bugetului: ”Nu vă mai amestecați în lucrurile pe care nu le înțelegeți!”

PSD a ținut să-l dojenească pe președintele Klaus Iohannis, în contextul în care Guvernul, cu mari întârzieri, a publicat proiectul de buget pe acest an. Partidul i-a transmis șefului statului să nu se mai amestece în lucrurile pe care nu le înțelege.

Iohannis, ce-i drept, a criticat în repetate rânduri modul în care Guvernul PSD-ALDE înțelege să gestioneze economia și finanțele țării. Totuși, despre proiectul de buget abia publicat președintele încă nu a spus nimic. 

”Un mesaj special pentru președintele Iohannis: Nu vă mai amestecați în lucrurile pe care nu le înțelegeți! Vă mulțumim!” – încheie PSD o postare în care se laudă că investițiile vor fi principala preocupare a Guvernului în acest an.

În ciuda avertismentelor lansate de specialiști, angajați și lideri din mediul privat, primari inclusiv ai PSD și Opoziție, social-democrații insistă că ”cifrele arată bine”:

”Creșterea investițiilor reprezintă principala țintă a bugetului pe anul 2019. Domeniile prioritare sunt investițiile în infrastructura de transport (5,6 miliarde lei), investițiile în educație (2 miliarde lei), investițiile în aparatura medicală (1,8 miliarde pentru incubatoare, ecografe, RMN-uri etc) și investițiile în dezvoltarea locală (2,5 miliarde prin PNDL, pentru școli, grădinițe, drumuri locale, canalizări și alimentări cu apă etc.). Sunt de asemenea asigurați toți banii pentru pensii și salarii, inclusiv pentru majorările prevăzute în acest an conform programului de guvernare. Cresc substanțial și sumele alocate primăriilor și consiliilor județene, iar 99,9% dintre aleșii locali apreciază noul buget. Tot în acest an, România va depăși pragul de 1.000 miliarde lei la Produsul Intern Brut. Deci cifrele arată bine”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW