8.6 C
București
miercuri, 21 aprilie

Primarul din Târgu Mureş revine cu explicaţii după ce a propus ca statul să decidă cine face copii

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, susţine că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul spune că nu îl sperie CNCD.

Dorin Florea a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că trebuie discutat cu membrii din categoriile defavorizate despre importanţa unui copil, despre locul de muncă şi şcoală pentru a înţelege că nu trebuie să facă un copil pentru a obţine un venit.

„Este un proiect vechi, pe care eu l-am anunţat în urmă cu şase ani, dar, din păcate, în România se discută doar senzaţionalul şi lucrurile care fac rating, cum ar fi urşi, câini vagabonzi, prostituate, crime. Acum 6 ani am lansat un proiect amplu care vizează anchetele sociale şi care includ oricum o serie de proceduri care se fac la naşterea unui copil. Când apare o astfel de naştere într-o zonă suspectă, o zonă defavorizată, automat o primărie trebuie să facă o anchetă socială serioasă şi vedem dacă se îndeplinesc condiţiile respective. Legea trebuie dezbătută, modificată, iar când faci un lucru îl faci serios şi fără echivoc. Trebuie discutat cu categoriile defavorizate despre importanţa unui copil, ce înseamnă locul de muncă, stabilitatea, şcoala care va aduce, în timp, familia, să înţeleagă că nu trebuie să facă un copil pentru a obţine un venit”, a spus Florea.

Acesta a subliniat că sunt cazuri de tinere rome care nasc la 12, 13 sau 15 ani, cerând să se încheie cu ipocrizia deoarece problema este una foarte complexă în România.

„Problema ţiganilor este una dintre cele mai mari ale României, pentru că i-am tratat cu indiferenţă, nu s-a tratat serios niciodată şi nu s-au încercat metodele corecte prin care să aibă loc o inserare socială a lor. Comunitatea cea mai mare de ţigani pe cap de locuitor din România este în Târgu Mureş. Cu banul distrugi tot, cheamă-l la muncă, cheamă-l undeva să îi dai să câştige într-un mod onest, te sfidează”, a mai spus edilul din Târgu Mureş.

Dorin Florea susţine că a cerut să i se acorde posibilitatea să construiască locuinţe din fonduri europene, nu din fonduri locale.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. respect si sustin ca adevarate afirmatiile privin acea rasa. Daca nu facem ceva se raspandeste molima. Europa i-a enclavizat si-i tine sub control. Spania, Franta, Italia ii aduna in tabere in ideea de a-i separa de restul lumii si-i invata sa faca comert, legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW