2.3 C
București
joi, 3 decembrie

Vasilescu şi Drăghici, puşi în ,,aşteptare” de Iohannis. Dăncilă priveşte cu speranţă spre Cotroceni

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că încă nu a primit niciun răspuns din partea preşedintelui Klaus Iohannis privind numirea Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor.

,,Nu am niciun semnal legat de cele două propuneri, de cele două ministere. Speranţa mea este ca în această săptămână preşedintele Iohannis să dea un răspuns clar pentru a vedea cum procedăm. Deja a trecut o lună din Preşedinţia rotativă a Consiliului UE deţinută de către România, avem directive importante, avem acte normative importante pe agenda europeană şi credeţi-mă că lipsa a doi miniştri în Guvern, chiar dacă domnul Teodorovici, doamna Plumb au încercat să fie cât mai activi pe plan european, acest lucru se cunoaşte pentru că este o muncă dublă atât în Guvernul României, cât şi la nivel european şi gândiţi-vă ce înseamnă încă două ministere pe doi miniştri. (…) În momentul în care vom vedea decizia preşedintelui, vom lua şi noi o decizie în cadrul Comitetului Executiv Naţional”, a declarat Viorica Dăncilă, la Parlament, citează Agerpres.

De asemenea, Dăncilă a afirmat că îl va suna pe preşedinte pentru a vedea ce a hotărât în legătură cu cele două ministere.

,,Am să încerc să fac un nou apel către preşedinte, să văd care este opinia dumnealui. O să-l sun. Eu sper ca săptămâna aceasta să aibă o atitudine constructivă şi în beneficiul României, şi al românilor”, a mai spus premierul Viorica Dăncilă.

Dragnea: ,,Să mai aşteptăm puţin’’

Totodată, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică seară, că guvernarea PSD-ALDE mai aşteaptă ,,puţin’’ în ceea ce priveşte numirile pentru Ministerul Dezvoltării şi Transporturilor.

,,Decizia noastră este să mai aşteptăm puţin. Să vedem dacă domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis ne spune ceva, de ce nu a vrut, de ce nu îi vrea. Poate ne răspunde şi de ce blochează blocarea unor ambasadori”, a spus liderul social-democraţilor.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare de răspuns în care solicită din nou emiterea decretelor prezidenţiale prin care Lia-Olguţa Vasilescu să fie numită ministrul Dezvoltării şi Mircea Drăghici, în funcţia de ministru al Transporturilor.

Klaus Iohannis a motivat atunci că refuză cele două numiri pentru că documentaţia de la dosar nu este completă. Astfel, şeful statului a cerut PSD să vină cu noi propuneri care să îl convingă că ministerele vor fi conduse corespunzător, potrivit B1 TV.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW