13.8 C
București
joi, 6 mai

Purtarea măștii în spații deschise și distanțarea pe plajă de la 1 august

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat marți o hotărâre prin care sunt stabilite noi măsuri pentru limitarea răspâdirii noului coronavirus în rândul populației.

Este vorba despre Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare. 

Propunerile vor fi transmise Guvernului spre aprobare

În urma consultărilor cu specialiștii, Comitetul Național pentru Situații de urgență a făcut următoarele propuneri: „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică”.

Spațiile și intervalele orare sunt stabilite în funcție de potențialul de creștere a numărului persoanelor prezente în același timp în spațiile și intervalele orare respective. Excepție de la această măsură fac persoanele „care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”.

De asemenea, CNSU a propus „interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00”.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. De la 1 au ust vine diaspora in tara ! e jale mare pentru gubernanti si parliamentari ! Carantinati toata tara pana atunci sa nu aiba unde veni !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW