-4.2 C
București
marți, 19 ianuarie

Bloomberg News: Economia Chinei va cunoaşte, anul acesta, în pofida impactului pandemiei, o creştere de 2,5%

Economia chineză, informează Bloomberg News citând UBS Group AG – care și-a modificat previziunile inițiale de doar 1,5% – va înregistra anul acesta o rată de creștere mai mare, de până la 2,5%. În analiza sa, Bloomberg News pune această creștere pe seama relansării consumului intern și a unor programe puternice de investiții.

Surprinzătoarea vigoare a exporturilor chineze în al doilea trimestru al acestui an i-a incitat pe economiști să revadă și astfel să ajungă la o creștere a estimărilor lor privind comerțul în perioada rămasă din acest an. Ei au revizuit, în creștere, și prognoza privind inflația care, în 2020, va fi de 2,5%, față de 2,4% cifra prevăzută inițial. Sectorul imobiliar, spune Bloomberg, ar putea de asemenea să cunoască un impuls, grație relansării economiei și relaxării regulilor la acordarea de credite. Și Oxford Economics a ameliorat unele previziuni privind evoluțiile economice ale Chinei, în special cele privind PIB-ul la nivelului întregului an, până la 2,5% față de doar 2% cifra inițială, dat fiind puternicul salt în cel de-al doilea trimestru.

Citând o anchetă realizată cu 67 de economiști, Bloomberg a subliniat într-un alt raport că creșterea economică a Chinei la nivelul strict al actualului trimestru (al treilea) va fi de 5,2% față de 3,2% în trimestrul al doilea. Raportul Bloomberg relevă că, în baza rezultatelor înregistrate mai ales începând cu trimestrul al doilea al acestui an, se poate aprecia că economia Chinei este temeinic pe calea relansării după pagubele provocate de virusul ucigaș.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Doar Evropa si America de Nord au avut probleme economice din cauza coranovirusului, majoritatea celorlalte tari nu, ca de exemplu China, Rusia, Japonia, India, tarile arabe, Australia, Noua Zeelanda, Suedia, Turcia, Coreile etc. De ex, in China in 2 luni de epidemie au fost 3000 de decese, dar raportate la cele 3 milioane de decese din alte cauze din aceeasi perioada inseamna 1 la mie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW