RADET intră în faliment. Risc major pentru bucureșteni

Curtea de Apel București a decis luni intrarea în faliment a Regiei Autonome a Distribuției de Energie Termică (RADET) București la cererea mai multor debitori. Decizia instanței este de definitivă.

Astfel, odată cu această decizie, bucureștenii așteaptă să afle dacă singurul distribuitor de energie termică din Capitală va închide sau nu robinetele în prag de iarnă, potrivit b1.ro.

Riscul privind intrarea în faliment a RADET a fost semnalat încă de miercurea trecută de noul ministru al Economiei, Virgil Popescu.

„Mâine (nr. joia trecută) vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vrea ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. Elcen este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic, Primăria direct… Primăria să se asigure că toate subvenţia către Elcen este plătită”, a spus ministrul Economiei.

RADET a intrat în insolvență în septembrie 2016. În luna aprilie a acestui an, Tribunalul București a pronunțat falimentul regiei de stat. Ulterior, Primăria București a obținut suspendarea deciziei la Curtea de Apel.

Principalul său creditor este ELCEN, care produce căldura și apa caldă pentru București, cele două entități economice fiind direct legate una de alta. ELCEN este, la rândul său, în insolvență tot în 2016.

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a cerut de curând Primăriei București plata datoriilor avute de RADET către producătorul de energie termică, în sumă de 3,83 miliarde de lei.

Orban: Ministrul Economiei se deplasează la ELCEN să se asigure că bucureștenii nu rămân fără căldură și apă caldă

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, după ce Curtea de Apel a decis intrarea în faliment a RADET, că l-a trimis de urgență pe ministrul Economiei, Virgil Popescu, la ELCEN pentru a se asigura că bucureștenii nu vor rămâne fără căldură și apă caldă.

„L-am sunat imedit pe ministrul Economiei să se deplaseze la ELCEN. Să vadă care este situația. Să nu fie afectată distribuția cu apa caldă și căldură bucureștenilor”, a spus Ludovic Orban.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW