12.8 C
București
luni, 28 septembrie

Liliana Mincă, greu de scos din Ministerul Finanțelor

În ciuda marelui proces de depesedizare a ministerelor și instituțiilor publice demarat de premierul Ludovic Orban, unii dintre cei plasați de fosta guvernare sunt greu de înlocuit. Este cazul Lilianei Mincă, proaspăt eliberată din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Finanțelor la patru zile de la numire, dar care acum se întoarce drept director în cadrul Direcției de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice, conform b1.ro.

Practic, aceasta a revenit pe postul pe care o ocupa înainte de a fi numită secretar general adjunct în ultima zi a guvernării Dăncilă, iar de aici va fi greu de scos pentru că a ocupat postul prin concurs.

Conform unor surse citate de Hotnews, concursul pentru postul de director al Direcției de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice ar fi fost organizat de Ministerul Finanțelor pentru Liliana Mincă, în pragul plecării acesteia de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Mai mult, sursa citată menționează că Mincă a fost adusă în Ministerul Finanțelor de către Florina Claudia Prisecaru, secretar general adjunct în Ministerul Finanţelor Publice care, potrivit Curții de Apel București, a fost colaboratoare a securității, hotărârea fiind dată pe 6 noiembrie. Acesta ar fi o apropiată a lui Eugen Teodorovici și lucrează în minister din 1993, iar din martie 2018 ocupa poziția de secretar general adjunct.

Pe site-ul Ministerului Finanțelor, la rubrica de concursuri, numele Lilianei Mincă a fost ascuns sub codul: 1820ML01, într-un anunț afişat pe 21 octombrie 2019, care spune că a fost angajată director.
Liliana Mincă a devenit cunoscută după ce a condus Loteria Română între 2006 și 2009.

Ulterior, cariera sa politică a prezentat-o drept unul din marii traseiști. Acesta a activat în Partidul Conservator până în 2011, a trecut în PPDD unde a stat până în 2014, pentru a se înscrie apoi în PND de unde avea să plece, iar în august 2015 pentru a merge la UNPR. Nici aici nu a fost punctul final pentru Mincă pentru că aceasta a ales apoi PSD, în 2016, de unde a plecat după un an în ALDE și a condus filiala Botoșani.

În prima parte a anului 2017, premierul Sorin Grindeanu a numit-o pe Liliana Mincă în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW