joi, 28 mai, 2020
20.9 C
București

Radio China International: China, pe strada inovației – un drum spre viitor

„Sunt onorat de invitația dumneavoastră. Pentru mine, Republica Populară Chineză reprezintă un model. Drumul Mătăsii este un deziderat. Sunt convins că, împreună, o să găsim soluțiile pentru ca România să devină poarta investițiilor către Uniunea Europeană.” Ştefan Rădeanu, director editorial Curierul Naţional.

La invitația Radio China International, un grup de jurnaliști, producători de film și antreprenori din nouă țări, între care România, Ucraina, Thailanda, Birmania, Filipine, a început luni, 25 iunie, o vizită la Beijing, participând la un eveniment organizat de Biroul de presă al municipalității Beijing și Radio China Online (CRI). Invitații vor vizita „Capitala Nordului” (Beijing) și vor face cunoștință cu rezultatele obținute în ultimii 40 de ani în domeniul științei și noilor tehnologii, de când este aplicată politica de reformă și deschidere spre exterior a Republicii Populare Chineze.

În cadrul primei zile a vizitei, participanții au vizitat o serie de companii importante cum ar fi „Evolver Robot”, Compania „Leyard”, ,,Silicon Valley” din Zhongguancun şi Cubul de apă – Stadionul Național de Natație.

,,La invitația Radio China International, am avut ocazia de a cunoaște Republica Populară Chineză. Am aflat că drumul spre dezvoltare este foarte scurt și poate la mijlocul lui și țările UE să înțeleagă și să fructifice acest avantaj. Am vizitat multe centre de inovare și îmi permiteți să spun personal că drumul mătăsii a devenit la drumul înaltei tehnologii și media – made in China. Tocmai am părăsit Parcul Viitorului în știință, care acoperă ca suprafață jumătatea Bucureștiului”, a declarat Ștefan Rădeanu, directorul editorial al ziarului Curierul Național.

De asemenea, acesta a discutat despre posibilitatea unei viitoare colaborări între mass-media chineză și companii media din România.

„Am avut o deosebită plăcere să vizitez Radio Beijing și să discut cu cei din conducerea companiei, a fost lansată o propunere având în vedere înalta tehnologie din mass-media din China, pentru a încerca o colaborare cu firme media din România, urmând ca ea să fie extinsă în toată Europa. Nu în ultimul rând, am apreciat, grație Radio China International, înalta calificare a celor implicați în procesul înaltei tehnologii și chiar s-au reîntors în țară și doresc să construiască o nouă generație de tineri. Poate, și ne dorim, ca și tinerii din România să ajungă în China să facă practici și apoi să revină în România cu toate cunoştinţele dobândite aici”, a mai adăugat Ștefan Rădeanu.

Sursa articolului: Radio China International

- Publicitate -
Articolul precedentInsuportabila uşurătate de a dicta
Articolul următorPe scurt

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Confindustria vrea modificarea restricțiilor de intrare în România

Confindustria România, patronatul companiilor din România cu capital italian, a transmis un mesaj public către Guvernul României...

197 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu...

“Renmin Ribao”: “Urmărirea Chinei în justiție pentru Covid-19 contravine dreptului internațional”

”Tentativele unor responsabili americani de a deferi China justiției acuzând-o de provocarea pandemiei Covid-19 sunt pur și...

Coronavirus: Zece zile de doliu național în Spania

Guvernul spaniol a declarat zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste...