10.2 C
București
marți, 20 aprilie

Rase de câini care se vor simți bine chiar și într-un apartament mic de bloc

Îți dorești un cățel, dar locuiești într-un apartament și te temi că nu ai destul loc pentru el? Avem o veste bună: există câini care se simt foarte bine chiar și în spații restrânse și se adaptează foarte ușor în apartamente. Citește, în acest articol, care sunt cele mai adaptabile rase, când vine vorba de locuitul la bloc.

Dacă trăiești cu impresia că trebuie să adopți un câine mic, dacă stai la bloc, află că mărimea, de fapt, nu contează. Există rase de câini cu un caracter foarte agitat care îți pot distruge casa dacă nu au spațiul de care au nevoie să se desfășoare, însă există și căței de talie mare, cărora le place să lenevească pe canapea. Așadar, nu trebuie să alegi un câine mic, doar pentru că locuiești într-un apartament mic. Reține însă, că, în perioada de creștere, cei mai mulți câini pot face stricăciuni. Trebuie să te pregătești pentru faptul că puiul de câine va roade lucruri din casă, va scotoci peste tot și va avea un nivel ridicat de energie. Lucrurile se vor aranja, pe măsură ce animăluțul crește. Ca să fie cât mai sănătos și să aibă o dezvoltare rapidă, e important să îi oferi hrana adecvată, cum este purina Pro Plan junior pentru pui de câini.

Pechinezul

Este printre cei mai întâlniți câini de apartament. Micuț, puțin zgomotos, un astfel de cățel nu are nevoie de foarte multă mișcare, astfel că se va mulțumi cu o plimbare rapidă în fața blocului. Pechinezul este un câine afectuos care își dorește să primească dragostea stăpânului și care te va aștepta cuminte, pe canapea, până revii acasă.

Buldogul francez

Este un câine foarte popular, mai ales în rândul tinerilor care au conturi pe rețelele sociale. Are dimensiuni reduse, este vesel, în cea mai mare parte a timpului, liniștit și destul de tăcut. Toate aceste caracteristici îl fac perfect pentru un apartament. Pentru că suportă greu căldura, nu îl scoate la plimbare în zile toride, ci așteaptă  orele mai răcoroase.

Mopsul

Mopșii sunt câini afectuoși, care se adaptează ușor în spații mici. Li se face dor de stăpânii lor și suferă, atunci când aceștia lipsesc mai mult de acasă. De aceea, nu prea suportă să fie lăsați singuri. De aceea, un mops își va adapta activitatea fizică, funcție de tine. Stă cuminte pe canapea sau merge, încântat, la o plimbare în parc, dacă și tu faci la fel. 

Bichonul de Havana

Despre bichonul havanez se poate spune că este foarte jucăuș, fiind un câine potrivit pentru familiile cu copii, care stau la bloc. Cu toate că este un cățel de talie mică, poate fi ușor încăpățânat și cu personalitate puternică. Este alert și prezent oriunde se află stăpânul său și poate lătra destul de mult. Nu are nevoie de mișcare fizică îndelungată, în schimb, va fi nevoie să îi îngrijești, în mod special, blana.

Bichon Frisé 

Acest câine de dimensiuni foarte mici este energic și receptiv la tot ce face stăpânul său. Este important să fie dresați de mici, altfel, pot lătra foarte mult, la orice zgomot de pe casa scării. Un avantaj major al acestor căței este că nu lasă păr și au blana ușor de îngrijit.

Viața la bloc poate fi adecvată pentru mai multe rase de câini, însă, este important să îți dresezi micuțul prieten și să îi oferi lucrurile de care are nevoie: mâncare adecvată, plimbări zilnice la aer și multă afecțiune.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW