14.6 C
București
miercuri, 21 octombrie

Becuri incandescente sau LED-uri? Iată cum să faci cea mai avantajoasă alegere!

Uneori, fiecare simte nevoia de o schimbare. Omul este mereu în căutarea noului în orice domeniu, de aceea, nici casa nu se sustrage acestui impuls. Desigur, nu îți vei schimba casa la fel de des pe cât îți schimbi garderoba, căci costurile implicate în proces sunt extrem de diferite. Totuși, o dată la câțiva ani, simți că este timpul să mai faci unele modificări.

Cel mai simplu și practic lucru pe care îl poți face este să schimbi sistemul de iluminat. Un element vital pentru sănătatea ochilor tăi, el este, în plus, și unul dintre lucrurile care, dacă schimbate, pot transforma complet aspectul unei camere. La acest capitol, cele mai indicate sunt spoturile LED!

Practice, economice și extrem de chic, ele atrag mereu atenția și oferă destulă lumină, astfel încât ochii tăi să nu aibă de suferit din cauza unei intensități luminoase prea scăzute. Acestea nu sunt, însă, singurele motive pentru care trebuie să apelezi la acest nou sistem de iluminat!

Iată DE CE trebuie să apelezi și tu la spoturile LED, în locul becurilor incandescente!   

  1. Durează mai mult

Componentele unui LED și modul în care generează lumină prelungesc semnificativ durata de viață a unui astfel de bec. Nivelul scăzut de încălzire, durabilitatea și eficiența modului în care folosesc energia fac ca acestea să dureze până la mii de ore. 

În cazul becurilor obișnuite, în timp, filamentul se deteriorează, ceea ce face ca becul să se ardă. În cazul LED-urilor nu apare această problemă. Un semn clar că acesta va înceta din funcționare este intensitatea luminoasă: aceasta va fi din ce în ce mai scăzută. 

  1. Folosesc energia eficient 

Datorită cantității mari de flux luminos per watt, LED-urile sunt capabile să convertească 70% din energia pe care o primesc în lumină. Aceasta le face mult mai eficiente decât becurile, care consumă mai multă energie, din moment ce o transformă și în căldură. Un singur LED de 6 wați poate produce aceeași cantitate de lumină ca un bec obișnuit de 40 de wați, iar temperatura lui scăzută îl face și mai sigur la operare. 

  1. Au o intensitate luminoasă mai mare

LED-urile sunt capabile să emită o luminozitate foarte mare. De aceea, atunci când cumperi unul, nu te uita la cantitatea de wați consumată, ci la cea de flux luminos emisă. Astfel, te asiguri că îți vei folosi energia eficient, fără să creezi probleme suplimentare pentru ochii tăi.

  1. Au o gamă variată de culori

Becurile incandescente au nevoie de filtre speciale sau alte accesorii pentru a putea produce diferite nuanțe sau culori. LED-urile îți oferă, însă, o varietate de culori din care poți alege, fără să apelezi la alte dispozitive care se uzează în timp. Așadar, dacă vrei să îți transformi sufrageria pentru câteva ore într-un club, comandă spoturi LED de la Electric14 și invită-ți prietenii pentru o seară de neuitat!

  1. Nu emit căldură

Becurile incandescente funcționează prin încălzirea filamentului la o anumită temperatură, astfel încât să producă lumină. LED-urile, în schimb, folosesc energia electromagnetică pentru a o produce, atunci când sunt conectate la o sursă de curent. Prin transformarea energiei în lumină pură și nu în căldură inutilă, acestea sunt capabile să funcționeze la o temperatură considerabil mai scăzută decât becurile obișnuite.  

Iată, așadar, de ce trebuie să apelezi și tu cât de curând la LED-uri. Sistemul de iluminare ce are la bază becul incandescent este depășit, iar costurile sale de întreținere sunt mult mai mari decât în cazul celuilalt. De aceea, tot mai multă lume a început să se reorienteze către cel cu LED-uri. Așadar, dacă și tu ești pregătit pentru o astfel de schimbare, nu ezita să îți comanzi un set! Rezultatele vor fi uimitoare!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW