Coronavirus: Zi „neagră” în Franța – peste 30.600 noi contaminați

Pandemia de coronavirus a ucis, de la declanșarea dezastrului până joi

seară, la nivel mondial,1,09 milioane de persoane, informează presa franceză citând France Presse și surse oficiale.

Europa, unde până acum Covid-19 a ucis 245.948 persoane, cunoaște în aceste zile o reizbucnire a valului de contaminări, determinând statele să treacă din nou la înăsprirea restricțiilor vizând blocarea răspândirii virusului.

În Franța, anunțau joi seară autoritățile sanitare, a fost depășit un alt prag , numărul noilor contaminați cu Covid-19 depășind 30.600 (30.621) în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor spitalizate a crescut și el, în același interval de timp, ajungând la 9.584 pacienți de la începutul pandemiei. În aceeași zi, 1.741 pacienți se aflau în reanimare.

După apariția, miercuri seară, a președintelui Emmanuel Macron la posturile de televiziune, prilej cu care a anunțat o serie de măsuri severe, inclusiv instaurarea stării de urgență la Paris și alte mari metropole ale țării, joi a intervenit primul ministru, Jean Castex, care într-o conferință de presă a anunțat noi restricții aplicabile pe întreg teritoriul Franței, îndeosebi protocoale întărite în resturante, interzicerea oricăror manifestări, evenimente cu participarea marelui public (săli de festivități, săli polivalente etc).

În cadrul instrucției deschise de către Curtea de Justiție a Republicii, singura instanță abilitată în Franța să judece membrii guvernului pentru exercitarea funcţiunilor lor, joi au avut loc percheziții la domiciliile și birourile ministrului Sănătății, Olivier Veran, și ale lui Jérôme Salomon, director general al Sănătății. Perchezițiile au privit de asemenea fostul premier Edouard Philippe Sibeth Ndiaye,fosta purtătoare de cuvânt a guvernului și Agnes Buzy, fost ministru al Sănătății. Perchezițiile au avut loc în cadrul cercetării modului în care a fost gestionată pandemia sub guvernul Philippe.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Dormiti in pace tovarasi, pardon, domnilor francezi, masoneria lucreaza pentru dumneavoastra si va prezinta cifrele de care e nevoie sa va baje iar la cotet, cu botnita cu tot !

  2. Daca si francezii au la conducerea grupului de confuzionare sociala gcs tot un analfabet functional asa cum a dovedit antena 3 ca e in Ro, care nici facultate nu are desi lejea cerea sa aiba facultate si masterat ca sa ocupe postul respectiv, cine mai crede in cifrele cu infectati comunicate de el ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW