6.1 C
București
sâmbătă, 27 februarie

Rusia expulzează diplomați străini, acuzându-i de participare la manifestații în apărarea lui Aleksei Navalnîi

Moscova a declarat vineri persona non grata diplomați german, polonez și suedez, acuzați că au participat la o manifestație în favoarea opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi. Diplomaților respectivi, al căror număr nu este precizat, li se reproșează că au participat la protestele “ilegale” din 23 ianuarie de la Sankt Petersburg și Moscova, a precizat Ministerul rus de Externe, considerând că “astfel de acțiuni sunt inacceptabile și incompatibile cu statutul lor diplomatic”.

Suedia a calificat ca “totalmente nefondată” expulzarea unuia dintre diplomații săi și a respins acuzațiile ce i-au fost aduse. Ministerul suedez de Externe a anunțat, într-o declarație scrisă, că “își rezervă dreptul de a reacționa într-o manieră corespunzătoare”.

Șeful diplomației europene, în vizită la Moscova

Josep Borrell, șeful diplomației UE, a sosit la Moscova într-un moment extrem de complicat în relaţiile Uniunii cu Rusia, cauzat de aruncarea după gratii, după ce s-a încercat otrăvirea lui, a opozantului rus Aleksei Navalnîi. Borrell, a precizat purtătorul său de cuvânt, “a condamnat ferm” expulzarea de către Rusia a trei diplomați europeni și a cerut ca această decizie “să fie reconsiderată”… “a condamnat și a respins acuzațiile că diplomații respectivi ar fi desfășurat activități incompatibile cu statutul lor de diplomați străini”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW