17.8 C
București
marți, 29 septembrie

Recursul compensatoriu, modificat prin ordonanţă de urgenţă

Legea recursului compensatoriu, care a provocat probleme uriaşe prin eliberarea unor infractori care au recidivat cu noi crime, va fi modificată prin ordonanţă de urgenţă. Tudorel Toader a anunţat că soluţiile vor fi discutate în Guvern şi ordonanţa ar putea fi adoptată chiar săptămână viitoare.

“Soluțiile vor fi prezentate, poate și adoptate săptămâna următoare. Va fi o Ordonanță de Urgență de modificare a legii”, a declarat Tudorel Toader, marţi, pentru Hotnews.

De atlfel, Tudorel Toader a avut o discuţie luni cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta despre soluţii de îndreptare a situaţiei critice provocate de legea recursului compensatoriu adoptată în Parlament la finalul lui 2017.

Actul normativ a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017 şi, potrivit acesteia, deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi. 

Potrivit Administrației Națională a Penitenciarelor, 14.402 deținuți au beneficiat de prevederile legii recursului compensatoriu, 11.851 au fost eliberați condiționat, iar restul de 2.551 au fost eliberați la termen. Din totalul persoanelor puse în libertate, beneficiare ale prevederilor Legii 169/2017, 724 au revenit în penitenciar, reprezentând un procent de 5,02% din totalul beneficiarilor recursului compensatoriu. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW