duminică, 9 august, 2020
32.6 C
București

Renovarea locuinței și alegerea ușilor potrivite: 3 aspecte importante

Dacă urmează să îți renovezi apartamentul sau casa, cu siguranță ai făcut deja o listă cu lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare. Va trebui să zugrăvești, poate să schimbi mobilierul sau canapeaua din living și să cumperi covoare noi. Dar cum rămâne cu ușile?

De regulă, acestea din urmă nu primesc la fel de multă atenție precum alte elemente de design, fiind considerate detalii nu foarte importante. Cu toate acestea, alegerea greșită a ușilor poate influența semnificativ designul interior și poate influența aspectul camerelor mai mult decât crezi.

Iată cum să alegi ușile potrivite pentru casa ta, atunci când renovezi!

1. Stilul abordat în interior

Ușile nu trebuie alese pe fugă, căci modelul lor poate schimba aspectul întregii încăperi. De asemenea, ușile nu trebuie să fie cumpărate înainte de a decide ce tip de design vei aborda în interior.

Prin urmare, mai întâi hotărăște-te asupra unui stil estetic clar, iar apoi completează-l cu ușile corespunzătoare. De exemplu, dacă ai optat pentru un living minimalist, de inspirație scandinavă, cu pereți albi și mobilier din lemn, alege și o ușă simplă, din lemn natur sau din PVC alb, cu o clanță subțire și subtilă.

În schimb, dacă ai un dormitor elegant, cu mobilier masiv, negru sau maro închis și pat matrimonial, cu saltea înaltă, o ușă precum cea de mai sus nu se va potrivi niciodată. Alege, mai degrabă, una din lemn masiv, închis la culoare, cu o clanță rotundă, metalică.

2. Culoarea și modelul ușilor

Când vine vorba despre nuanțe, ai la dispoziție zeci de uși potrivite, dacă știi ce anume cauți. Cea mai simplă variantă este să optezi pentru uși în culori neutre, subtile, care să se integreze perfect cu tonurile pereților și ale mobilierului.

Dacă vrei să alegi o ușă neobișnuită din punct de vedere cromatic, ține minte că aceasta va trebui schimbată în cazul unei redecorări.

Culoarea ușilor poate fi aleasă și în funcție de efectul pe care dorești să îl obții în camere. Ușile albe, crem și în nuanța lemnului natur sunt potrivite pentru a crea impresia de spațiu mai generos, de lumină și de ordine. Ușile închise la culoare, precum cele maro roșcat, maro închis sau chiar negru, pot conferi încăperii mai multă intimitate, un sentiment de familiaritate și eleganță.

În plus, modelul și textura ușilor sunt și ele importante. O ușă cu inserții de geam va diminua intimitatea și liniștea dintr-o cameră, însă poate fi potrivită pentru living. De asemenea, o ușă din lemn texturat se va potrivi de minune într-o cameră cu design rustic, natural, dar va ruina un design modern, futurist.

3. Sistemul de deschidere a ușilor

În funcție de configurația locuinței tale, poți alege mai multe tipuri de uși. De exemplu, dacă spațiul din living îți permite acest lucru, ai posibilitatea de a instala o ușă dublă. Aceasta poate avea deschidere simplă sau poate fi culisantă.

De asemenea, nu uita să configurezi deschiderea ușilor astfel încât să nu existe probleme de funcționalitate. Când deschizi orice ușă din casă, aceasta trebuie să poată fi accesată fără a atinge piese de mobilier și fără a bloca accesul la anumite elemente din cameră.

Par idei de bază, însă, de multe ori, când îți renovezi locuința poți omite detaliile de acest tip, fiind ocupat cu foarte multe alte aspecte importante.

Așadar, înainte să te apuci de renovarea locuinței tale, ia în calcul criteriile de mai sus atunci când alegi ușile pentru interior. Vei face, cu siguranță, cele mai bune alegeri!

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...

Uriașă manifestație anti-regim la Beirut. A fost atacat un minister

Corespondenții agențiilor internaționale de presă aflați în aceste zile la Beirut informează că, sâmbătă, o uriașă mulțime...