Responsabilitatea, cuvantul de ordine pentru toate partile implicate intr-un transport ADR

Transportul marfurilor periculoase, cunoscut si drept transport ADR, reprezinta o sursa majora de venituri la nivel global. Mai mult, in aceste transporturi se regasesc atat substante chimice cu potential periculos, cat si precursori ai medicamentelor, de o importanta cruciala atat pentru companiile producatoare, cat si pentru cei care au nevoie.

Se poate deduce astfel cu usurinta ca organizarea eficienta a unui transport ADR (pe cale maritima, rutiera, ferata sau pe cea a aerului) aduce multiple avantaje tuturor partilor implicate.

Asadar, va fi nevoie si de o implicare responsabila, care va inlatura orice risc asociat acestui tip de transport. Avand in vedere acest lucru, compania Volsped ofera servicii de transport ADR in conditii de maxima siguranta, atat pe cale rutiera, cat si prin avion sau pe cale maritima, la preturi flexibile, intrunind un standard inalt de calitate.

Multumita colaborarii cu soferii si specialistii, dar si cu distribuitorii, Volsped – solutii de transport marfa este compania la care trebuie sa apelezi ori de cate ori ai nevoie de un transport ca la carte pentru businessul tau!

Ce companii au nevoie de un astfel de transport?

De obicei, companiile care apeleaza la astfel de servicii sunt implicate in domeniul chimic, farmaceutic, industria miniera sau petrochimica. Prin urmare, asigurarea unui transport lipsit de incidente este cruciala atat pentru veniturile companiei respective, cat si pentru economia de piata, asigurand astfel sustenabilitatea acesteia.

Care sunt regulile impuse?

Regulile sunt, de fapt, o serie de documente legale si tehnice, care sunt adoptate de catre corpurile legislative ale fiecarei tari in parte sau ale asociatiilor si organizatiilor internationale din care fac parte, precum Uniunea Europeana. In cazul acesteia, a fost dezvoltat un acord international pentru transport ADR, care este activ atat pe cuprinsul tarilor ce fac parte din Uniune, cat si in alte regiuni, precum Rusia, Maroc, Kazakhstan etc.

In Romania, transporturile de tip ADR sunt reglementate de catre UE, conform Acordului European ce priveste transportul international al marfurilor periculoase. De exemplu, pentru un astfel de transport pe calea aerului, exista 9 clase de substante periculoase, care includ bunuri inflamabile, cu potential toxic, coroziv sau radioactiv. Dintre acestea, unele au si subclase, pentru o delimitare amanuntita a susbtantelor, in timp ce alte substante sunt strict interzise, putand fi transportate doar pe alte cai.

Mai mult, aceste reglemantari stabilesc si dispozitiile speciale ce privesc clasificarea, ambalarea, marcarea sau etichetarea marfurilor care se incadreaza la grupele de transport ADR. De asemenea, reglementarile cuprind si detalii sau prescriptii aplicabile atat vehiculelor implicate, cat si operatiunilor de incarcare, descarcare, manipulare a marfurilor etc. Un exemplu aici ar fi placutele reflectorizante de culoare portocalie, care sunt specifice acestui tip de transport.

Indiscutabil, pentru ca toate aceste proceduri sa fie urmate in cel mai mic amanunt, este crucial sa apelezi la o companie pentru care responsabilitatea este cuvantul de ordine. Specialistii Volsped sunt mereu pregatiti sa dea startul proceselor necesare pentru a asigura transporturi lipsite de incidente, care urmeaza indeaproape toate normele legislative in vigoare! Apeleaza la Volsped si descopera ce inseamna profesionalismul la standarde ridicate, la un pret deosebit de ofertant!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW