Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU consacrată testării de către Coreea de Nord a unei noi rachete, mai sofisticate

Statele Unite, Franța și Regatul Unit au cerut organizarea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU după ce, miercuri, regimul de la Pyongyang a testat o rachetă hipersonică. Reuniunea va avea loc vineri, și nu joi, cum se stabilise inițial. A fost amânată pentru vineri la cererea Chinei și a Rusiei, care au spus că «au nevoie de un pic de timp pentru a analiza situația» .

Coreea de Nord a anunțat miercuri testarea «cu succes» a unei rachete hipersonice care ar putea constitui un progres tehnologic major. Rachetele de acest tip sunt cu mult mai rapide decât rachetele balistice sau de croazieră clasice. Ele sunt, de asemenea, mult mai greu de detectat și interceptat de sistemele de apărare antirachetă, pentru care Statele Unite cheltuiesc miliarde de dolari. Reamintim că, imediat a doua zi după lansarea rachetei nord-coreene, Statele Unite au declarat că nu au «nicio intenție ostilă» față de Coreea de Nord și au reînnoit apelul la dialog. Așa cum se știe, negocierile dintre Washington și Pyongyang sunt în impas de la eșecul summitului din 2019 de la Hanoi, între Kim Jong-un și președintele american de atunci, Donald Trump. Kim Jong-un l-a respins, calificându-l drept doar o «faţadă».

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW