Revendicările industriei de apărare, în discuţie la Ministerul Economiei

Secretarul de stat Daniela Nicolescu a avut miercuri, 8 septembrie 2021, o rundă de discuţii cu reprezentanţii Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică (ASIAA), pentru a analiza revendicările acestora şi a găsi soluţii la problemele semnalate. La discuţii a participat şi secretarul de stat în MEAT Terente Ciui.

Principalele aspecte prezentate de președintele ASIAA, Constantin Bucuroiu, au vizat comenzile din partea MApN, continuarea programului de modernizare și retehnologizare a companiilor, modificarea Legii 232/2016 şi alte aspecte legislative privind industria de apărare, precum şi salarizarea personalului şi necesitatea existenţei unei strategii referitoare la pregătirea forței de muncă specializate.

Secretarul de stat Daniela Nicolescu a transmis reprezentanților alianţei sindicale disponibilitatea la dialog şi a lansat acestora invitaţia de a participa, probabil săptămâna viitoare, la Guvern, la o întâlnire extinsă, cu reprezentanți ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Finanțelor Publice şi Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, alături de specialişti din MEAT, pentru a găsi soluţii punctuale la revendicările ridicate. „Prim-ministrul Florin Cîţu şi-a exprimat dorinţa ca această întâlnire să aibă loc cât mai curând posibil, având în vedere importanţa funcţionării industriei de apărare, domeniu strategic al economiei naţionale”, a transmis secretarul de stat. Aceasta a solicitat liderilor sindicali să pregătească puncte de vedere concrete pe subiectele menţionate, pentru a le putea susţine în cadrul discuţiilor cu reprezentanții autorităţilor guvernamentale.

Daniela Nicolescu i-a informat pe participanţii la dialog în legătură cu faptul că legea nr. 232/2016 privind industria naţională de apărare va intra din nou în Parlament şi le-a solicitat să transmită amendamente, care vor fi ulterior analizate în comisii. Demnitarul a asigurat, de asemenea, că programele de reorganizare vor fi discutate cu fiecare filială în parte, obiectiv, cu participarea conducerilor și a sindicatelor.

Constantin Bucuroiu, președintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică (ASIAA), a mulțumit pentru deschiderea la dialog şi a exprimat disponibilitatea alianței sindicale de a colabora cu conducerea companiei Romarm şi cu autorităţile pentru a dezvolta cele mai bune strategii pentru industria de apărare.

La întâlnirea de la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului au participat reprezentanţi ai  Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică (ASIAA), alături de directorul general al ROMARM și directorul Direcţiei Industria de Apărare.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW