duminică, 12 iulie, 2020
19.9 C
București

România Mare în Europa, de la slogan la mișcare politică

O mişcare politică pentru unitatea românilor din ţară si de pretutindeni a fost lansată duminică la Bucureşti, sub genericul „România Mare în Europa”. La eveniment au participat sute de membri fondatori, atât din societatea civilă, cât si din mediul de afaceri.

Claudiu Târziu, jurnalist, scriitor, editor si antreprenor cultural, Zoe Rădulescu, profesor, fost deţinut politic, fiica legendarului lider al rezistenţei armate anticomuniste din Dobrogea, Gogu Puiu, Maria Arvinte, medic pediatru din Republica Moldova, membru al unei familii de deportaţi, Ana Maria Cristian, studentă stabilită în Anglia, Codin Coman, antreprenor, formator, consultant, Cătălin Mihai, informatician, activist civic, si George Simion, istoric, antreprenor, scriitor au luat cuvântul la Congresul de constituire a miscării politice.

Unificarea spirituală si de facto a românilor, crearea unui climat prielnic pentru întoarcerea acasă a celor plecaţi în străinătate, sprijinirea familiei românesti si a capitalului autohton sunt câteva dintre obiectivele miscării politice care ulterior se va transforma într-un partid de orientare con-servatoare, profil inexistent în ofertele politice din ultimii 30 de ani. Denumirea, statutul, pro-gramul detaliat si conducerea partidului care va reseta scena politică din România vor fi anunţate public ulterior.

Valorile pe care se fundamentează mişcarea politică au ca elemente centrale familia, naţiunea, credinţa crestină si libertatea, iar ca principii, „România Mare în Europa” se va axa asupra principiului unionist, al proprietăţii private, al recursului la tradiţie, meritocratic si al spiritului de sacrificiu.

Iniţiativa constituirii miscării politice vine ca urmare a campaniei pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a candidatului independent George Simion.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Romania nu trebuie sa se dea nici mare, nici tare; trebuie sa aiba oameni de bun simt/valori in varf.
    Numai ca valorile de bun simt “lipsesc cu desavarsire” la varf.
    Valorile adevarate sunt napadite de buruieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Renumita operă arhitecturală “Sfânta Sofia”, pe cale să redevină moschee

Consiliul de Stat din Turcia, cel mai mare tribunal administrativ din această țară, a revocat vinerea trecută...

Donald Trump “își salvează” unul dintre prieteni de la închisoare

Președintele american a comutat pedeapsa aplicată lui Roger Stone, unul dintre apropiații săi, condamnat la 40 luni...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...

Parlamentul European dorește o Uniune Europeană a Sănătăţii

Pandemia COVID-19 a reliefat necesitatea de a conferi Uniunii Europene un rol mai important în domeniul sănătăţii,...