1.3 C
București
miercuri, 25 noiembrie

România Mare în Europa, de la slogan la mișcare politică

O mişcare politică pentru unitatea românilor din ţară si de pretutindeni a fost lansată duminică la Bucureşti, sub genericul „România Mare în Europa”. La eveniment au participat sute de membri fondatori, atât din societatea civilă, cât si din mediul de afaceri.

Claudiu Târziu, jurnalist, scriitor, editor si antreprenor cultural, Zoe Rădulescu, profesor, fost deţinut politic, fiica legendarului lider al rezistenţei armate anticomuniste din Dobrogea, Gogu Puiu, Maria Arvinte, medic pediatru din Republica Moldova, membru al unei familii de deportaţi, Ana Maria Cristian, studentă stabilită în Anglia, Codin Coman, antreprenor, formator, consultant, Cătălin Mihai, informatician, activist civic, si George Simion, istoric, antreprenor, scriitor au luat cuvântul la Congresul de constituire a miscării politice.

Unificarea spirituală si de facto a românilor, crearea unui climat prielnic pentru întoarcerea acasă a celor plecaţi în străinătate, sprijinirea familiei românesti si a capitalului autohton sunt câteva dintre obiectivele miscării politice care ulterior se va transforma într-un partid de orientare con-servatoare, profil inexistent în ofertele politice din ultimii 30 de ani. Denumirea, statutul, pro-gramul detaliat si conducerea partidului care va reseta scena politică din România vor fi anunţate public ulterior.

Valorile pe care se fundamentează mişcarea politică au ca elemente centrale familia, naţiunea, credinţa crestină si libertatea, iar ca principii, „România Mare în Europa” se va axa asupra principiului unionist, al proprietăţii private, al recursului la tradiţie, meritocratic si al spiritului de sacrificiu.

Iniţiativa constituirii miscării politice vine ca urmare a campaniei pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a candidatului independent George Simion.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Romania nu trebuie sa se dea nici mare, nici tare; trebuie sa aiba oameni de bun simt/valori in varf.
    Numai ca valorile de bun simt “lipsesc cu desavarsire” la varf.
    Valorile adevarate sunt napadite de buruieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW