17.1 C
București
marți, 18 mai

România se alătură eforturilor de limitare a efectelor schimbărilor climatice

România a anunţat intenţia de a se alătura unor iniţiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice în cadrul deschiderii oficiale a primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică.

Angajamentul României a răspuns apelului formulat de către secretarul general al ONU, Antonio Guterres, adresat tuturor statelor membre pentru a le îndemna să adopte măsuri concrete, inclusiv cu caracter social și financiar, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu 45% până în anul 2030 și atingerea nivelului zero până în 2050, precizează un comunicat transmis de MAE.

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a participat, la 23 septembrie 2019, la deschiderea oficială a primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică, eveniment care aduce în atenţie nevoia pentru urgentarea eforturilor ce vizează limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel global.

Astfel, România a anunţat intenţia de a se alătura unor iniţiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, inclusiv angajamente care au la bază factori sociali şi politici.

România sprijină, de asemenea, întărirea cooperării globale și adaptarea efectivă la schimbările climatice având în vedere impactul acestora asupra populaţiei, dar şi a economiilor naționale.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW