11.8 C
București
joi, 6 mai

Serviciile prestate întreprinderilor, pe un trend ascendent

În luna noiembrie 2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 0,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%, potrivit INS.

▪ Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută cu 7,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,2%.

▪ În perioada 1.I-30.XI.2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-30.XI.2019, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,4%, respectiv cu 3,3%

Noiembrie 2020 comparativ cu octombrie 2020

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+8,8%) și din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de comunicaţii (-1,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-0,4%) și activităţile de transporturi (-0,2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,3%

Noiembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2019

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 7,6%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+20,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+13,3%), activităţile de transporturi (+7,4%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,8%). Activităţile de comunicaţii au scăzut cu 3,2%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 9,2%.

Perioada 1.I-30.XI.2020 comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2019

În perioada 1.I-30.XI.2020 , comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 3,4%, datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+2,6%) şi activitǎţile de comunicaţii (+1,2%). Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-2,8%).

În perioada 1.I-30.XI.2020, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 3,3%.

Informaţii suplimentare:

✓ Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

✓ Indicii valorici ai cifrei de afaceri sunt indici de tip Laspeyres. Primii indici obţinuţi sunt la nivel de diviziune CAEN Rev.2 apoi prin agregări succesive se obţin indici la nivel de total. Ponderile utilizate la agregare sunt calculate pe baza cifrei de afaceri conform rezultatelor Anchetei Structurale în Întreprinderi din anul de referinţă (2015).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW