Comerţul recuperează din pierderile anului trecut

În luna noiembrie 2020, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă, ca serie brută cu 3,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 3,8%, potrivit INS.

▪ Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 3,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%.

▪ În perioada 1.I-30.XI.2020 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-30.XI.2019, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,8%, respectiv cu 2,3%.

Noiembrie 2020 comparativ cu octombrie 2020

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 3,2%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-9,9%), comerţul cu ridicată nespecializat (-7,6%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-7,5%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-5,3%) și comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-4,9%). Creșteri au înregistrat comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,4%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+1,5%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+0,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,8%.

Noiembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2019

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,1%, datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare

(+11,7%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+8,6%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,8%) și comerţul cu ridicata nespecializat (+3,2%). Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-11,1%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi

furnituri (-6,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-2,7%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-1,7%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 3,9%.

Perioada 1.I-30.XI.2020 comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2019

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-30.XI.2020, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2019, în termeni nominali, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 2,8%, datorită creșterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+19,5%), comerţului cu ridicata nespecializat (+6,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,1%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+4,0%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0,9%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-4,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-3,3%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,1%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.XI.2020 comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu cu 2,3%.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW