Rusia va returna Ucrainei navele capturate în toamna anului 2018, în Strâmtoarea Kerch

Rusia va returna Ucrainei navele capturate în toamna anului 2018, în Strâmtoarea Kerch, „Moscova neavând nicio îndoială cu privire la posibilitatea returnării navelor” către Ucraina, relatează Euronews, care citează Ministerul Apărării rus, potrivit b1.ro.

„Niciodată nu am negat posibilitatea returnării navelor care au fost implicate în provocarea organizată de autorităţile anterioare de la Kiev în Strâmtoarea Kerch, în noiembrie 2018”, a precizat Ministerul Apărării rus, citat de agenția de presă rusă TASS.

Potrivit Reuters, Rusia ar fi trimisă navele către un port ucrainean din Marea Neagră, gestul având loc cu aproximativ trei săptămâni înainte de o conferinţă Rusia-Germania-Franta-Ucraina pe tema conflictului din estul Ucrainei.

Pe data de 25 noiembrie 2018, mai multe nave ale FSB-lui (serviciile de informaţii ruseşti) au atacat trei nave ucrainene, capturând 24 de marinari ucraineni.

Navele încercau să intre în Marea Azov, în baza unui acord bilateral semnat între Rusia şi Ucraina (şi încălcat de Rusia cu acea ocazie) care permitea navelor ambelor ţări să intre în Marea Azov.

În luna septembrie, Rusia a returnat şi marinarii capturaţi, ca parte dintr-un acord de schimb de prizonieri.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW