15.4 C
București
luni, 19 octombrie

S-a lansat Revista „Născut pentru sport”

Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB) a participat, în data de 20 noiembrie 2019, prin președinte – Ticu PLĂCINTĂ și vicepreședinte – Doina Sorina OPREA, la lansarea revistei „Născut pentru sport”, ce a avut loc la Teatrul Elisabeta din București.

Proiectul Național „Născut pentru Sport” a fost inițiat de Asociația Junior SPORT și are ca partener principal Primăria Sectorului 5, Ministerul Educației Naționale-România – în calitate de partener oficial, AMA EVENTS – în calitate de organizator și ca parteneri: Fundația pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, Cabinetul de avocatură „Adam și Asociații”, Compania de psihologie sportivă „Sport PSY 1” și alții.

Împreună cu 50 de mari personalități sportive – campioni mondiali, olimpici, europeni, naționali (legende, senori și juniori sportivi de excepție), președinți și manageri de federații și cluburi sportive, parteneri susținători și sponsori, s-a lansat revista „Născut pentru sport” ediția națională.

La această lansare au luat cuvântul mari campioni, campioni juniori, președinți de federații sportive și asociații, administrația locală, dintre care amintim: dl. Daniel FLOREA – primarul Sectorului 5, dl. Helmut DUCKADAM – supranumit „Eroul de la Sevilla” deoarece în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri pentru a aduce trofeul echipei sale, Steaua București; dna. Elisabeta Lipa – canotoare română, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană, actualmente președinte al Federației Române de Canotaj; dna. Alina Alexandra Dumitru – judoka română, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la campionatele mondiale, a început judo la FTMB în anul 1994; dna. Valeria Răcilă – multiplă campioană națională, medalie de aur la schift simplu, actualmente președinte al Asociației Bucharest City Marathon; dl. Gruia Docan – președinte al Federației Române de Karate Kyokushin și președinte al Asociației Club Sportiv BUDO GYM (asociație membră FTMB), promotorul și organizatorul celei mai cunoscute competiții de Karate Full Contact din țara noastră, și anume „Bucharest Challenge Cup”, proiect la care FTMB este partener; dl. Cristinel Romanescu – președinte al Federației Române de Tenis de Masă și deputat în Parlamentul României; dl. Alin Romulus Păcurar – președinte Tribunalul de Arbitraj Instituționalizat Sportiv, dl. Laurențiu Oprea – reprezentant Inspectoratul Școlar; dl. Amatto Zaharia – multiplu campion european și mondial, președinte al Federației Române de Kempo; dl. Laurențiu Jurcă – președinte al clubului de judo Phoenix din Timișoara; dl. Ștefan Săndulache – fost jucător și antrenor de baschet, expert superor la Ministerul Fondurilor Europene, dl. Ticu Plăcintă – fost arbitru de judo și președinte al Fundației pentru Tineret a Municipiului București, iar dintre juniorii de succes ai României au luat cuvântul cu timiditate și modestie: Eduard Riți – la doar 13 ani campion la snooker; Alexandru Coman – dublu medaliat european la tenis și merite deosebite la învățătură la cei 14 ani ai săi (10 pe linie în clasele V-VIII) și Alexandru Botezatu un sportiv remarcabil, în prezent practică handbalul (la grupa de juniori 2) la CSM București, a fost selecționat și în echipa naționala de cadeți a României și acum se pregătește pentru campionatul european de handbal din 2023, a fost desemnat Cel mai bun portar al turneului în 2017 și vicecampion național în 2018.

Toate cele 10.000 de exemplare din primul număr al revistei „Născut pentru sport” ediția națională vor fi distribuite gratuit, direct în școli elevilor din clasele I-VIII – 5000 de exemplare în Sectorul 5 (că urmare a parteneriatului cu Primăria Sectorului 5) și 5000 de exemplare în celelalte școli din București. Distribuția se va realiza în cadrul acțiunii „Azi sunt profu tău de sport!”, împreună cu marii campioni ai României promovați în acest număr de revista. Aceștia vor susține ora de educație fizică și sport cu elevii, la finalul căreia vor oferi, cu autografe, revista „Născut pentru sport”.

FTMB o felicită pe doamna Beatrice Mercado, cea care a inițiat și realizat acest proiect prin Asociația Junior Sport, pentru perseverență și încrederea manifestată pentru atingerea obiectivelor. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW