S-au redeschis restaurantele în interior, cinematografele și teatrele

România a intrat de astăzi în rândul lumii civilizate: s-au redeschis restaurantele la interior, cafenelele, cinematografele, teatrele și toate instituțiile de cultură și spectacole.

Țara noastră era ultima din Europa în care aceste locații erau închise la mai bine de șase luni de la începerea pandemiei de coronavirus.

Totuși, decizia privind redeschiderea a fost aruncată în responsabilitatea autorităților locale, în raport cu un prag al nivelului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 în fiecare judeţ.

Barurile, cluburile și discotecile rămân închise în continuare.

Ca de obicei, Guvernul a adoptat tardiv, abia ieri, normele de bază. Regulile sanitare, stabilite prin ordin comun al miniștrilor, nu au fost publicate nici până la această oră.

Ce prevede hotărârea adoptată luni de Guvern:

  • organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.
  • permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fii reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
  • administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;
  • se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;
  • creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW