7.6 C
București
duminică, 11 aprilie

Ministerul Finanţelor vrea să se împrumute aproape un miliard de euro

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea ca în luna septembrie 2020 să atragă împrumuturi de la băncile comerciale de 4,54 de miliarde de lei, din care 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,6 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 540 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, anunță Agerpres.

Suma este cu 1,1 miliarde lei mai mare faţă de cea programată în august și va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

MFP a programat în data de 3 septembrie o emisiune de certificate cu discont în sumă de 400 milioane lei, cu scadenţa în 6 septembrie 2021.

Pe parcursul lunii vor avea loc opt emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,6 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (540 milioane de lei în total).

Emisiunile vor fi de 800 de milioane lei (o emisiune), 600 milioane lei (o emisiune), 500 milioane lei (trei emisiuni), 400 de milioane de lei (o emisiune), 200 de milioane de lei (o emisiune) şi 100 milioane lei (o emisiune).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW