Salvaţi Copiii dotează Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani cu o masă radiantă în valoare de 12.200 de Euro.
Maternitatea deserveşte întreg judeţul Botoşani, unde mortalitatea infantilă rămâne critică, cu o rată de 12,9 la mia de născuţi vii, faţă de 6,5 media pe ţară, potrivit celor mai recente date INS pentru anul 2018.
În anul 2018, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani s-au născut 2.586 de copii, dintre care 268 au fost prematuri. Asta înseamnă că unul din 10 nou-născuţi a avut nevoie de îngrijiri speciale. În anul 2019, aici s-au născut 1.759 de copii, dintre care 165 au fost prematuri.
De-a lungul anilor, Salvaţi Copiii a donat aparatură medicală în cuantum total de 79.200 de Euro, în judeţul Botoşani. Numai în 2019, organizaţia a investit 159.000 de Euro pentru dotarea maternităţilor din Regiunea Nord-Est: judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi Vaslui şi Botoşani.
Dr. Carmen Zaboloteanu, şef secţie neonatologie Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, a vorbit despre importanţa aparaturii medicale performante: „Fie că au avut nevoie de suport respirator deoarece plămânii lor firavi nu erau pregătiţi sau pur şi simplu au avut nevoie de căldura unui incubator, pentru că încă mai aveau nevoie de căldura din burtica mamei, ei sunt prematurii noştri şi sunt cei mai de preţ copii, pentru care merită să luptăm şi să investim în aparatură, pentru că investim în viaţa unor luptători. Mulţumim Organizaţiei Salvaţi Copiii că ne este alături în munca noastră de a asigura un start bun în viaţa acestor copii.”
„Investiţia în maternităţi este o investiţie directă în supravieţuirea nou-născuţilor, de aceea Salvaţi Copiii a decis să accelereze programul de dotare şi să identifice soluţii pe termen lung, pentru ca fiecare nou-născut să aibă şansă la viaţă. Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre priorităţile Salvaţi Copiii. Ne bucurăm să aflăm că fiecare echipament donat de noi ajută la salvarea a mii de bebeluşi care primesc astfel o şansă în plus la viaţă. Ei nu pot vorbi pentru ei înşişi, dar au o forţă extraordinară de a lupta. Doar împreună putem să îi ajutăm pentru a putea câştiga toate bătăliile pentru viaţă şi să echipăm cât mai multe maternităţi din ţară”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.
Până la sfârşitul anului, numărul maternităţilor dotate în cadrul programului de combatere a mortalităţii infantile, derulat de Salvaţi Copiii, se va ridica la 96, cu un total de 630 de echipamente şi 5 milioane de Euro investiţi.
Amalia Năstase, Ambasador al campaniei de reducere a mortalităţii infantile Salvaţi Copiii, subliniază importanţa responsabilităţii sociale şi a implicării companiilor în reducerea mortalităţii infantile în România: „Sprijinirea programului de reducere a mortalităţii infantile pe care Salvaţi Copiii îl implementează de opt ani înseamnă o investiţie în sistemul de sănătate, o investiţie în viitorul copiilor născuţi prematur.
Putem ajuta la sprijinirea cauzelor sociale utilizând diferite mecanisme, unul dintre acestea fiind mecanismul de direcţionare a 20% din impozitul pe profit în cazul companiilor. Acesta reprezintă un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternităţilor cu aparatură medicală, reprezintă viaţă”.
Viaţa prematurilor depinde de investiţia în maternităţi: 20% din impozitul pe profit Salvaţi Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalităţii infantile, mecanisme de finanţare care să acopere componenta de intervenţie, pentru că salvarea vieţilor copiilor născuţi prematur este o urgenţă.
Pentru că viaţa unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiţia pe care o facem în maternităţi, Salvaţi Copiii România lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca contractul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.
Trebuie menţionat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. Suma direcţionată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri şi nu poate depăşi 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie 2019.
Din crimele-avorturi rezulta sinucideri.
Din iubirea fizica inainte de casatoria in Biserica rezulta nasteri premature.
Nu are rost sa va contraziceti cu mine, pentru ca datele mele sunt foarte, foarte precise. Vreti argumente? Eu sunt Cel ce sunt. Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Eu creez viata, si tot Eu o intretin. Unde nu sunt Eu, viata nu e.
SPITAL 11 Hristos 11, Maria 11, Tisbitul 11; S.P.I.T.AL. S-Sfantul, P-Prooroc, I-Ilie, T-Tisbitul, AL-Alb. Sfantul Prooroc Ilie Tisbitul in alb. Albi sunt doctorii si culorile inchise sunt pacientii bolnavi. Albul deschide culorile inchise, pentru ca doctorii opereaza, trateaza si vindeca pacientii.