marți, 7 iulie, 2020
32.1 C
București

Salve de atacuri cibernetice asupra Ecuadorului după arestarea lui Assange

Ecuador a fost ținta a peste 40 de atacuri cibernetice venite din partea unor grupuri aflate în legătură cu Assange, în ultimele 5 zile de la expulzarea fondatorului WikiLeaks și permiterea arestării sale de către autoritățile britanice.

De la arestare, un număr mare de atacuri cibernetice au fost îndreptate către site-urile guvernului ecuadorian din partea unor grupuri simpatizante ale fondatorului WikiLeaks – a declarat Patricio Real, ministrul adjunct al țării pentru tehnologia informației și comunicațiilor, pentru AFP, citat de Reuters.

Marea majoritate a atacurilor au început joia trecută din SUA, Brazilia, Olanda, Germania, România, Franța, Austria și Marea Britanie, a spus el.

Javier Jara, subsecretar al departamentului guvernamental electronic al ministerului de telecomunicații, a declarat pentru AFP că atacurile au fost “volumetrice” – respectiv atacuri cibernetice care trimit o cantitate enormă de trafic unui singur server pentru a încerca să copleșească lățimea de bandă și să îl facă inutil.

Principalele ținte vizate de atacuri au fost site-urile Cancelariei prezidenţiale de la Quito, Ministerelor de Interne şi Externe şi Băncii Centrale a Ecuadorului, dar și ale altor instituții și autorități autonome, a precizat Real, susținând că, grație intervenției rapide, situația s-a remediat în câteva ore.

În numai patru zile, Ecuadorul a urcat de pe locul 51 pe 31 în topul ţărilor care au suferit cele mai multe atacuri informatice, a arătat viceministrul.

“Eliberaţi-l pe Assange sau veţi plăti”. Aceasta a fost amenințarea lansată de
gruparea internaţională de hackeri Anonymous.

Julian Assange se află, în prezent, în închisoarea Belmarsh din Londra și se confruntă cu extrădarea în SUA pentru a face față unei singure acuzații de hacking a unui computer guvernamental sau în Suedia pentru a se confrunta cu două cazuri de abatere sexuală, informează Business Insider.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inundații devastatoare în Japonia. Ploile torențiale și alunecările de teren continuă

În cursul zilei de marți, în insula Kyushu (din sud-estul Japoniei), puternic lovită de ploi torențiale, au...

Franța are un nou guvern. Dreapta intră în forță la guvernare

Componenţa noului Executiv francez este deja publică începând de luni seară. Sunt remarcate câteva surprize, dar nu...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...

Grecii nu acceptă fonduri europene de relansare sub “stricta” supraveghere a utilizării lor

Guvernul grec se opune tipului de condiții nepopulare impuse țărilor în perioada crizei datoriilor, atunci când "Troika",...