duminică, 5 aprilie, 2020
7.4 C
București

Salve de atacuri cibernetice asupra Ecuadorului după arestarea lui Assange

Ecuador a fost ținta a peste 40 de atacuri cibernetice venite din partea unor grupuri aflate în legătură cu Assange, în ultimele 5 zile de la expulzarea fondatorului WikiLeaks și permiterea arestării sale de către autoritățile britanice.

De la arestare, un număr mare de atacuri cibernetice au fost îndreptate către site-urile guvernului ecuadorian din partea unor grupuri simpatizante ale fondatorului WikiLeaks – a declarat Patricio Real, ministrul adjunct al țării pentru tehnologia informației și comunicațiilor, pentru AFP, citat de Reuters.

Marea majoritate a atacurilor au început joia trecută din SUA, Brazilia, Olanda, Germania, România, Franța, Austria și Marea Britanie, a spus el.

Javier Jara, subsecretar al departamentului guvernamental electronic al ministerului de telecomunicații, a declarat pentru AFP că atacurile au fost “volumetrice” – respectiv atacuri cibernetice care trimit o cantitate enormă de trafic unui singur server pentru a încerca să copleșească lățimea de bandă și să îl facă inutil.

Principalele ținte vizate de atacuri au fost site-urile Cancelariei prezidenţiale de la Quito, Ministerelor de Interne şi Externe şi Băncii Centrale a Ecuadorului, dar și ale altor instituții și autorități autonome, a precizat Real, susținând că, grație intervenției rapide, situația s-a remediat în câteva ore.

În numai patru zile, Ecuadorul a urcat de pe locul 51 pe 31 în topul ţărilor care au suferit cele mai multe atacuri informatice, a arătat viceministrul.

“Eliberaţi-l pe Assange sau veţi plăti”. Aceasta a fost amenințarea lansată de
gruparea internaţională de hackeri Anonymous.

Julian Assange se află, în prezent, în închisoarea Belmarsh din Londra și se confruntă cu extrădarea în SUA pentru a face față unei singure acuzații de hacking a unui computer guvernamental sau în Suedia pentru a se confrunta cu două cazuri de abatere sexuală, informează Business Insider.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Țăndărei, al doilea oraș care se închide. Zborurile, anulate.

Ordonanța Militară 7 prevede că orașul Țăndărei, Județul Ialomița, intră în carantină totală, iar toate zborurile din...

Evoluția în ultimele zile a pandemiei de coronavirus în lume. SUA, pe cale să devină noul centru mondial al pandemiei

Vești deloc încurajatoare au venit și sâmbătă din cunoscutele focare ale pandemiei de...

Sâmbătă, 4 aprilie, zi de doliu național în China, în memoria victimelor COVID-19

China organizează sâmbătă un doliu național pentru martirii decedați în cadrul luptei împotriva maladiei provocate de coronavirus...

Încă o declarație de presă a lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, a susţinut astăzi, 3 aprilie, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

TRENDING

UniCredit închide 450 de sucursale din Italia

UniCredit închide 450 de sucursale şi va...

Calendar

Mâine La Teatrul Naţional...