Săptămâna de fotbal. Naționala mare a fost „pe val”, juniorii nu prea

Fotbalul la nivel de cluburi a luat o pauză pentru meciurile echipelor naționale. Tricolorii mari au defilat cu Islanda și Liechtenstein și au terminat 0-0 la Skopje.

În 2 septembrie, România a jucat un meci crucial cu Islanda, la Reykjavík. Spre surprinderea microbiștilor, tricolorii mari au câștigat cu 2-0 (0-0). Pentru noi au marcat Man (minutul 47) și Stanciu (minutul 83).

Forma bună a naționalei a continuat și pe Național Arena, unde a câștigat cu 2-0, în 5 septembrie, cu Liechtenstein.

Meciul a fost la discreția românilor care au deschis scorul rapid prin Toșca (minutul 11), iar Manea (minutul 18) a stabilit scorul final.

În această seară, tricolorii au terminat la egalitate cu Macedonia de Nord. Oboseala din ultimele zile s-a simțit în jocul naționalei, iar rezultatul este cât se poate de echitabil.

După aceste rezultate România ocupă locul 3 în grupă cu 10 puncte, la un punct în spatele Armeniei care ocupă locul secund.

Următoarele meciuri ale naționalei mari, de la mijlocul lunii octombrie, cu Germania și Armenia, devin cruciale în lupta pentru locul 2.

Ce au făcut „tricolorii mici”

Naționala U21 urma să dispute două jocuri amicale pe stadionul Steaua, dar cel mai important, cel cu Anglia, a fost anulat după ce mai mulți jucători din lotul englezilor au fost depistați pozitiv la testele Covid-19.

În cel de-al doilea amical, cu Georgia, jucat în 7 septembrie, România a câștigat cu 1-0. Golul a fost marcat de Ianis Stoica (minutul 16).

Naționala U20 a început bine luna septembrie, cu o victorie (2-1) în fața Portugaliei, dar a fost „zdrobită” de Anglia (1-6) în al doilea meci de luna aceasta.

În meciul cu Portugalia au marcat pentru tricolori Baiaram (min. 45) și Mustacă (min. 69). Cu Anglia, golul de onoare al tricolorilor a fost înscris de Ghindovean (min. 60).

Naționala U19 a jucat două meciuri amicale în Bosnia Herțegovina. Dacă în prima partidă tricolorii s-au impus cu 5-1, goluri Gergely (3), Hofman (56), Bodișteanu (66), Chirițoiu (76), Lazăr (79), în a doua partidă bosniacii și-au luat revanșa și au câștigat cu 1-0.

Selecționata Under 17 a României a învins Cehia, 3-1, în al doilea meci de la Syrenka Cup, în Polonia, după ce în prima partidă a fost surclasată, 0-3, de Anglia.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW