12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Săptămâna de lucru de 4 zile, testată cu succes la Microsoft

Tot mai multe companii par tentate să adopte săptămâna de lucru de patru zile.

Microsoft Japonia a derulat un experiment în care a redus programul angajaților de la cele cinci zile clasice de muncă la doar patru şi a concluzionat că măsura are un rezultat surprinzător asupra angajaţilor, potrivit b1.ro.

Gigantul IT a înregistrat o creştere de aproape 40% a nivelurilor de productivitate a angajaţilor, după ce a redus numărul de ore de lucru.

Măsura este parte a unui proiect care vizează un echilibru mai sănătos între viaţa personală şi cea profesională, scrie adevarul.ro citând CNBC.

Experimentul s-a derulat în luna august a acestui an, când uşile birourilor Microsoft au fost închise vinerea, astfel că angajaţii au beneficiat de un weekend de trei zile, pentru o lună întreagă.

În această lună, productivitatea companiei a crescut, ca vânzări pe angajat, cu 39,9% comparativ cu august 2018.

Majorarea a fost determinată, de asemenea, şi de faptul că şedinţele au fost scurtate la 30 de minute, crescând numărul conferinţelor la distanţă, susţine Microsoft.

De asemenea, costurile firmei au scăzut, fiind folosită cu 23,1% mai puţină electricitate şi fiind printate cu 58,7% mai puţine pagini, în această perioadă.

Experimentul, care a încorporat de asemenea şi dezvoltarea personală şi programe de bunăstare a familiei, a primit un răspuns pozitiv din partea angajaţilor, 92,1% din aceştia spunând că le place săptămâna de lucru de patru zile.

Compania susţine că plănuieşte să deruleze o provocare similară pentru viaţa profesională în această iarnă, având drept scop încurajarea muncii mai flexibile.

Ideea unei săptămâni de lucru de patru zile a câştigat atenţie şi simpatie, pe măsură ce susţinătorii ei subliniază beneficiile posibile pentru reducerea stresului şi prevenirea muncii suplimentare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW