Șase mașini electrice care vor apărea pe piață în 2021

Încă de anul trecut s-a anunțat faptul că anul 2021 va fi unul foarte important pe piața auto, deoarece vor fi anunțate noi lansări de mașini performante, atât pe benzină, hibride, dar mai ales electrice. În ultimul timp, tot mai mulți producători de mașini au început să devină interesați de protejarea mediului și implicit de producerea de mașini cât mai prietenoase cu mediul, care să nu consume combustibil, așa cum am fost obișnuiți până acum cu mașinile de pe piață.

Pentru cei care vor să știe ce producători au în plan să lanseze noi mașini și care sunt acestea mai exact, mai jos sunt câteva dintre acestea:

Dacia Spring

În acest an, compania Dacia vine cu o surpriză plăcută în ceea ce privește inovația mașinilor din flota proprie și lansează prima mașină electrică. Aceasta are o autonomie de 225 km WLTP și aparține segmentului mini, dimensiunile fiind doar de 3.73 m lungime și 1.51 m înălțime. Dacia Spring va avea un motor de 33 kW și o baterie de 26.8 kWh, motorul fiind echivalent cu 44 CP. Cu toate acestea, chiar dacă este o mașină electrică, va fi necesar să luați în seamă varianta de despăgubiri pentru accidente de vătămări corporale în cazul unor evenimente neplăcute.

Fiat 500e

Binecunoscutul model 500 din gama Fiat va avea și o versiune electrică ce se numește 500e, lansată chiar în acest an, fabricat în Torino, la uzina Mirafiori. În momentul în care această mașină va fi lansată, vor exista 500 astfel de vehicule în fiecare țară europeană. Adițional, producătorul de mașini anunță că va lansa și o variantă 500 3+1, prevăzută cu o singură ușă cu articulație pe spate.

Mercedes-Benz EQB și EQS

Ca și alți producători importanți de mașini auto, Mercedes și-a dorit să fabrice modele electrice pentru a se alinia în rând cu piața auto actuală. Astfel, primul model electric va fi o limuzină din clasa S, modelul EQS, construit pe o platformă nouă electrică. Autonomia pe care o promite acest model este de 700 km. Modelul EQA, tot electric, va avea o autonomie de 500 km.

Seat el-Born

Tot în anul 2021 va fi construit un model de mașină electrică marca Seat, conceput însă în aceeași fabrică cu VW. Astfel, această mașină va prelua din modelul Volkswagen, însă prețul poate fi mai mic. Autonomia motorului va fi de 400 km, iar motorul electric va fi de 204 CP.

BMW iX3

Prima mașină electrică concepută de BMW va fi modelul iX3 pentru care se pot face deja precomenzi în România, dar și în Europa. Autonomia bateriei este de 460 km, iar puterea motorului va fi de 286 CP. Această mașînă dispune de un motor care poate să asigure o accelerație de 0-100 km/h în doar 6.8 secunde de la pornire.

Audi e-tron GT

Modelul nou electric de la Audi va dispune de aceleași elemente de bază ca și Porsche Taycan, fiind o interpretare pentru un sedan electric construit pe platforma J1. Autonomia acestei mașini va putea fi de 400 km, iar puterea motorului de 582 CP.

Sursă: https://clujlaw.ro/despăgubiri-în-urma-accidentelor-rutiere/

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW