Austria negociază o comandă de un milion de doze SputnikV

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat marțea trecută că țara sa se află în faza finală a negocierii cu Rusia pentru livrarea a 1 milion de doze cu vaccinul SputnikV. Livrarea ar putea avea loc în luna iunie. Nu o dată, cancelarul austriac a declarat că nu are niciun fel de tabu geopolitic în chestiunea vaccinurilor. A criticat Agenția europeană a medicamentelor pentru lentoarea și birocratizarea procesului de avizare vaccinurilor. Aceasta nu a avizat încă SputnikV, motiv pentru care cancelarul austriac nu exclude, pentru moment, ca Austria să aprobe doar acest vaccin. Sebastian a criticat în mai multe rânduri Uniunea Europeană în privința vaccinurilor. Luna trecută a apreciat ca inegală repartiția dozelor cu vaccin între statele europene. Împreună cu câteva alte țări a cerut un mecanism de corectare a situației, de pe urma căruia Austria spera să profite. Nu a fost cazul. Uniunea Europeană s-a ocupat de repartizarea a 10 milioane de doze cu vaccin Pfizer-BioNTech ce urmează a fi livrate în al doilea trimestru, Austria sperând să-i fie repartizate 400.000 doze. Inițial însă, prima propunere era de 139.000 doze. Prea puține din punctul de vedere al cancelarului Kurz, care a refuzat să participe la efortul de solidaritate cu țările cu cele mai mari întârzieri la vaccinare. Și, în final, a obținut 200.000 doze, exact cât avea dreptul, raportat la populația țării.

Acuzații de egoism și eroare în achiziționarea de vaccinuri

În fața acuzațiilor de egoism, cancelarul Kurz a anunțat că Viena a decis să dea 30.000 de doze Cehiei, foarte grav lovită de Covid-19. Opoziția austriacă reproşează cancelarului că blamează UE pentru o eroare comisă de propriul guvern austriac. Potrivit ziarului „Der Standard”, la încheierea contractelor, anul trecut, nu a fost cumpărată totalitatea contingentului său de vaccin Johnson&Johnson. A comandat doar 2,5 milioane de doze din cele 4 milioane doze cât avea dreptul. Ori, acest vaccin trebuia să înceapă a fi livrat de la mijlocul lunii aprilie în Europa, în timp ce livrările de vaccinuri AstraZeneca continuă.


Foto: Mos.ru, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. AUSTRIA 7/14 HRISTOS 7, MARIA 14; Austria 7/12 HRISTOS 7/12; A.UST.RIA. A-Alb, UST-Tisbitul, RIA-Rai. Raiul alb al Lui Hristos si Tisbitul (definitie cereasca). Raiul alb e Casa Raiului in care stau, dupa care se infaptuieste intreaga Creatie prin Puterea Duhului Sfant, intre anii 2004-2070 (lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit si Adam cu Eva). Exemple: planetele fara miscare de rotatie, care au decat miscare de revolutie, create dupa planeta Pamant-minge. Aceasta nu se invarte, fiind agatata de tavanul de rigips, iar lumina spotului care cade pe jumatate din ea arata fata parjolita de soare a acestor planete; planete oceanice fara pamant create dupa tabloul-icoana sfintit cu Potopul lui Noe etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW