marți, 27 octombrie
10.4 C
București
marți, 27 octombrie

Schema de sprijin pentru CEO este gata și trebuie aprobată de guvern

Guvernul urmează să adopte un Memorandum pentru schema de sprijin în ceea ce privește achiziția certificatelor de CO2 de către Complexul Energetic Oltenia.

Strategia energetică a fost elaborată de o comisie interministerială formată din specialiști în legislație și în energie. Strategia are 160 de pagini și a fost finalizată. Rămâne să fie stabilită ședința de guvern în care va fi aprobat Memorandumul pentru Complexul Energetic Oltenia. Schema de sprijin va trebui să asigure măcar o scutire de 50% de la plata certificatelor de poluare.

53% din cifra de afaceri a CEO se duce pe certificatele de CO2

Complexul Energetic Oltenia va achita anul acesta o sumă colosală pe certificatele de CO2. Este vorba de 53% din cifra de afaceri. Este cel mai mare procent de la înființarea companiei. Procentul corespunde sumei de 1,5 miliarde de lei. Suma respectivă trebuie să fie disponibilă la Complexul Energetic Oltenia și certificatele trebuie să fie cumpărate până la finalul lunii aprilie 2020. Anul trecut, Complexul Energetic Oltenia a cheltuit peste un miliard de lei pentru certificatele de CO2 și a fost nevoie ca pentru 500 de milioane de lei să fie contractat un credit de la mai multe bănci. Nu există în România o companie care să achite o taxă de poluare de un asemenea nivel.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW