17.6 C
București
vineri, 23 octombrie

Coaliția PSD ALDE a căzut!

ALDE a votat pentru ieșirea de la guvernare. Singurul membru al formațiunii conduse de Călin Popescu-Tăriceanu care va rămâne în Guvernul Dăncilă este Ramona Mănescu, care a preluat portofoliul Externelor cu aproximativ o lună în urmă, anunță surse politice pentru B1.ro.

Așadar, Delegația Permanentă Națională a ALDE a decis, cu doar două abțineri, ca formațiunea să-și retragă miniștrii din Guvernul Dăncilă. Doar Ramona Mănescu va fi păstrată în actualul Executiv, iar vestea vine pe fondul informațiilor că demnitarul ar refuza să renunțe la portofoliul primit cu doar o lună în urmă.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că ieșirea de la guvernare nu a fost o decizie ușoară, dar a explicat că ALDE „nu poate cauționa în continuare măsuri, care nu au o bază corectă”. Totodată, demnitarul a anunțat că se va retrage din fruntea Senatului, precum și din cursa către Cotroceni, urmând ca formațiunea pe care o conduce să-l susțină pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale din noiembrie.

„Nu este o decizie ușoară, însă eu cred guvernarea nu poate să rămână în reperele defensive în care a funcționat până acum. Noi nu putem să cauționăm în continuare cu măsuri, care nu au o bază corectă, cum a fost OUG 114. Noi am avertizat asupra efectelor negative și au fost adăugate o serie de prevederi, care nu fuseseră convenite împreună. Nu putem să mergem mai departe cu construcții bugetare, despre care constatăm după jumătate de an că nu se pot derula cum ne-am imaginat, pentru că imaginația este liberă, dar realitatea este constrângătoare”, a spus Călin-Popescu Tăriceanu.

viorica dancila
sursă foto: jurnalgiurgiuvean.ro

PSD rămâne la guvernare

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că PSD rămâne la guvernare, deși ALDE a anunțat că părăsește coaliția majoritară și, mai mult decât atât, va vota moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvern.

„Înțelegeam dacă era vorba de o candidatură. Am înțeles că domnul președinte Călin Popescu-Tăriceanu a vrut să candideze din partea PSD. PSD a vrut propriul candidat. Înțelegeam dacă ieșea din coaliție pentru a ridica partidul în sondaje, dar vedem că nici acest lucru nu s-a întâmplat. Important este ce facem de acum încolo, care sunt următorii pași și ce putem să facem pentru România”, a spus Viorica Dăncilă, după ședința CEx de la Guvern.

Premierul Dăncilă a anunțat că Nicolae Bădălău, Ioan Deneș și Radu Oprea vor prelua portofoliile lăsate libere de ALDE, și anume Energia, Mediul și Relația cu Parlamentul. Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe provenit din formațiunea condusă de Tăriceanu, va rămâne în Guvernul Dăncilă, cel puțin după spusele premierului, care a declarat că fostul europarlamentar are o serie de proiecte ce trebuie duse la bun sfârșit.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW