Schimbările de climă, responsabile de dublarea catastrofelor naturale în ultimii 20 ani

Potrivit studiilor ONU, în perioada 2000-2019, s-au înregistrat 7.348 dezastre naturale la nivel mondial, respectiv de două ori mai multe decât în intervalul 1980-1999. Costurile dezastrelor din anul 2000 până la ora actuală au fost evaluate de ONU la aproape 3.000 miliarde de dolari.

Un raport al Biroului ONU pentru reducerea riscurilor de catastrofe naturale (UNSDIR) mai precizează că, în aceeași perioadă, numărul victimelor dezastrelor naturale a depășit deja 1,2 milioane de persoane.

„Covid-19 a sensibilizat guvernele și publicul în general legat de riscurile la care suntem expuși”, a declarat la o conferință de presă Mami Mizutori, secretarul general al UNSDIR, subliniind că „ele pot vedea acum că dacă virusul Covid-19 este atât de periculos, urgența climatică poate fi și mai periculoasă”. S-a văzut că „valurile de căldură, care au provocat teribila secetă, continuă să ia proporții”. Deși oficial pagubele catastrofelor naturale au fost evaluate la cel puțin 3.000 miliarde dolari, Mami Mizutori crede că valoarea lor reală este mai mare, întrucât un mare număr de țări, îndeosebi din Africa și Asia, nu furnizează informații asupra impactului economic al catastrofelor naturale.

Inundațiile – care s-au dublat – și furtunile au fost catastrofele cele mai frecvente în cursul ultimelor două decenii. Pentru deceniul următor, ONU estimează că cea mai gravă problemă vor fi valurile de căldură.

- Publicitate -

3 COMENTARII

  1. Cum gandesc pamantenii: Ce-mi pasa mie de rugaciunea zilnica! Ce-mi pasa mie sa particip la Sfanta Liturghie saptamanal! Ce-mi pasa mie sa tin post, sa ma spovedesc si sa ma impartasesc! Ce-mi pasa mie de ora de religie in scoli! Ce-mi pasa mie de manualul Creationismului in scoli, cat timp se poate preda Evolutionismul!
    Ce-mi pasa Mie sa te tin in viata in fiecare zi! COVID 19, SIDA, si alte forme de cancer; Ce-mi pasa Mie ca alergi dupa bani in fiecare zi sa faci averi! Distrugerea avutiilor prin inundatii, uragane, tornade, secete, cutremure s.a.m.d.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW