2.1 C
București
duminică, 29 noiembrie

Belarus: Membrii UE sunt de acord ca președintele Lukașenko să fie sancționat

Reuniți luni la Luxemburg, șefii diplomaţiilor celor 27 state membre ale Uniunii Europene s-au înțeles ca președintele Belarus să fie sancționat pentru represiunile ce au loc în țara sa, s-a aflat din surse diplomatice citate de presa franceză. Membri ai familiei președintelui și o serie de judecători vor fi de asemenea sancționați. Pentru a intra în vigoare, decizia în acest sens mai trebuie finalizată și publicată în Buletinul oficial al Uniunii Europene.

40 oficiali ai regimului de la Minsk sunt deja sancționați

Șeful diplomației germane, Heiko Maas, a cerut adoptarea unor noi măsuri. “Nimic nu s-a ameliorat în Belarus”, a spus Maas. “Violența regimului lui Lukașenko și arestarea manifestanților pașnici continuă. Am sugerat ca noi, miniștrii de Externe, să lansăm un nou pachet de sancțiuni și ca Lukașenko să facă parte dintre persoanele sancționate”, a adăugat Maas.

Așa cum s-a anunțat, Uniunea Europeană a sancționat deja 40 oficiali ai regimului lui Lukașenko, între care ministrul de Interne și adjunctul său, acuzați de implicare în reprimarea manifestațiilor pașnice și în trucarea alegerilor prezidențiale din 9 august anul acesta, ale căror rezultate nu sunt recunoscute de Uniunea Europeană. Inițial, pe lista sancţionaţilor nu a fost inclus și Aleksandr Lukașenko, cu scopul de a-l determina să accepte o mediere a Organizației pentru Securitatea și Cooperarea în Europa (OSCE) și a angaja discuții cu opoziția în vederea organizării de noi alegeri prezidențiale. Ceea ce este departe de a se întâmpla.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Vai ce dureri am in cot ca mosii si babele dim UE ne sanctioneaza ! Oricum Bielarus sau Rysua lu Putin sunt tari mai democrate ca imperiul sanitar evropean condus in prezent de mascaricii nepoti ai lu hitker, musolini si franco si unde are loc in prezent Experimentul Philadelphia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW