11.8 C
București
joi, 6 mai

Școala începe în 14 septembrie. Guvernul e surprins!

„Încă din luna aprilie a acestui an, Guvernul României a început să lanseze în spaţiul public promisiuni şi supoziţii cu privire la începerea anului şcolar 2020-2021. În ciuda acestui fapt, acum, la mai puţin de două săptămâni până la începerea cursurilor, statul român nu e nici pe departe pregătit pentru deschiderea anului şcolar”, se arată într-un comunicat al Consiliului Național al Elevilor.

Sarcina de a achiziţiona materiale de protecţie a fost pasată autorităţilor locale, urmând ca aceste achiziţii să fie decontate de la bugetul de stat.

Perioada de depunere a cererilor de decontare începe, însă, în luna decembrie.

Multe consilii locale nu au bugetul necesar pentru a realiza aceste achiziţii, iar acest fapt va determina apariţia discrepanţelor în ceea ce priveşte nivelul de siguranţă din diferite unităţi de învăţământ.

Procesul de achiziţie publică a celor 250.000 de tablete promise de către Guvernul României a fost tergiversat, iar acum, la mai puţin de două săptămâni până la debutul cursurilor, elevii care nu au avut acces la şcoala online pe durata stării de urgenţă vor fi privaţi din nou de acest drept.

Elevii mai spun că „Un alt factor ce denotă lipsa de pregătire a Guvernului pentru a deschide anul şcolar constă în incoerenţa în declaraţiile făcute de către autorităţi”.

Cu câteva zile în urmă, Consiliul Naţional al Elevilor a tras un semnal alarmă cu privire la iresponsabilitatea declaraţiilor vicepremierului Raluca Turcan şi premierului Ludovic Orban în legătură cu posibilitatea Guvernului de a asigura materiale de protecţie împotriva virusului, în discordanţă cu Ordonanţa de urgenţă ce prevedea alocarea a 50 milioane de euro pentru achiziţia acestor materiale.

Mai mult, ţinând cont de faptul că multe unităţi de învăţământ sunt secţii de votare, este nevoie de o igienizare riguroasă a acestora după desfăşurarea procesului electoral, pe data de 27 septembrie, ţinând cont de fluxul mare de oameni care va lua parte la vot.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW