10.2 C
București
duminică, 9 mai

Se declanșează procesul de destituire a fostului președinte Donald Trump

Este pentru prima oară în istoria Statelor Unite când un președinte este supus de două ori procesului de destituire. Marți, 26 ianuarie, senatorii americani au depus jurământul pentru a fi jurați în procesul lui Donald Trump. Procurorii democrați din Camera Reprezentanților au transmis luni seară (25 ianuarie) Senatului actul de acuzare, marcând astfel începerea oficială a procesului.

Donald Trump este acuzat de „incitare la insurecție”. Discursul său, pronunțat cu puțin timp înaintea asaltului din 6 ianuarie asupra Capitoliului, este inclus în actul de acuzare, plus conținutul unei convorbiri telefonice în care Trump i-a cerut unui înalt oficial din statul federal Georgia „să găsească” voturi în favoarea sa. Cerere formulată în condițiile în care rezultatul în favoarea lui Biden era deja certificat de statul respectiv.

Procesul propriu-zis începe la 9 februarie. Acest termen a fost negociat pentru a i se permite fostului președinte să-și pregătească apărarea. Procesul va avea loc sub o severă supraveghere. Mai mulți deputați au primit deja amenințări cu moartea dacă vor vota pentru sancționarea lui Trump. FBI ia măsuri pentru prevenirea, în următoarele săptămâni, a unor manifestații ale partizanilor fostului președinte. Efective importante ale Gărzii naționale vor rămâne la Washington până la mijlocul lunii martie.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW