16.5 C
București
marți, 29 septembrie

Șeful diplomației germane, Heiko Maas, “i-a dat cu flit” lui Serghei Lavrov

O vizită la Berlin a șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, prevăzută inițial pentru marți, 15 septembrie, a fost anulată din cauza schimbărilor intervenite în calendarul de lucru al ministrului german de Externe, Heiko Maas, a anunțat luni Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Speculații pe această temă sunt multe, dar este greu să crezi că afacerea Navalnîi și reacția Moscovei la acest scandal să nu fi determinat schimbările în agenda de lucru a lui Heiko Maas.

“Așa cum se știe”, se spune în comunicatul MAE rus, “calendarul vizitei ministrului rus de Externe la Berlin, precum și modalitățile participării sale împreună cu ministrul german de Externe Heiko Maas la ceremonia de încheiere a Anului ruso-german de parteneriate științifice și educative din 15 septembrie, la Berlin, fuseseră convenite în urmă cu un an și confirmate cu prilejul negocierilor de la Moscova din 11 august 2020. Germania a notificat însă la 3 septembrie schimbări intervenite în calendarul de lucru al dlui Maas, motiv pentru care participarea sa la ceremonia amintită a fost anulată, iar pentru negocieri bilaterale a fost acordată doar o oră și jumătate”. “Astfel, se explică în comunicatul MAE rus, scopul inițial și principal al vizitei dlui Lavrov la Berlin a pierdut din importanţă și formatul propus pentru negocierile bilaterale a fost considerabil redus… În acest context, a fost luată decizia de anulare a vizitei, informații pertinente fiind supuse atenției părții germane”. Dl. Lavrov, precizează în încheiere comunicatul MAE rus, va transmite totuși salutările sale participanților la ceremonia de închidere a Anului ruso-german de parteneriate științifice și educative.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Vai ce mi-a facut neamtul asta ! Vai ce indicnat sunt ! Amu nu vom mai putea vinde petrol in Jermania, ci doar in China si Japonia, care ne cer de 2 ori mai mult decat putem noi livra !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW