13.9 C
București
luni, 17 mai

Seism de 7,5 grade pe scara Richter în Mexic. Alertă cu tsunami în America centrală

Un puternic cutremur de pământ având magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineață în sudul Mexicului, a anunțat Serviciul național de seismologie. Epicentrul seismului, ale cărui efecte totale nu sunt încă evaluate, este situat în localitatea Crucecita, din statul Paxaca din sudul țării, a precizat institutul mai sus citat. Seismul a fost resimțit în numeroase cartiere ale capitalei, Mexico. Potrivit unor prime informații, o persoană a decedat, una a fost rănită și sute de cetățeni ai Mexico, înfricoșați, și-au părăsit în grabă domiciliile, unii dintre ei purtând măști protectoare și încercând să respecte totuși regulile instituite contra pandemiei Covid-19. Sunt semnalate de asemenea pagube materiale apreciate de localnici a nu fi prea importante, valoarea lor nefiind încă evaluată. Guvernatorul statului Paxaca, Alejandro Murat, a confirmat la posturile de televiziune că în localitatea Crucecita, epicentrul seismului, o persoană și-a pierdut viața, o alta a fost rănită, iar pagubele nu sunt considerabile. Potrivit președintelui țării, Andres Manuel Lopez Obrador, instalațiile strategice nu au fost afectate, respectiv porturile, aeroporturile, rafinăriile, centralele electrice. A lansat apelul către populație la prudență, existând riscul unor replici ale seismului la fel de puternice.

După seism, guvernul american a fost cel care a emis o alertă de tsunami pentru coasta mexicană a Pacificului, pentru America Centrală, Ecuator, Peru și Hawai. S-a anunțat că valurile de până la trei metri înălțime ar putea lovi o zonă de 1.000 km în jurul epicentrului.

Agențiile de presă reamintesc că ultimul seism important în Mexic s-a produs în septembrie 2017, fiind soldat cu 370 de morți.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. 23-06-2020. 2+3=5 DIOS; 2+3+6=11 JESUS CRISTO; 2×3+6+2=14 MARIA; 2×3+6=12 ELIAS TISBITA numerele literelor si laturilor numelor divine. Acesta este calculul matematic ceresc care a indicat provenienta cutremurului foarte puternic de marti de 7.5 grade pe scara Richter din sudul Mexicului.
    MEXIC 12 HRISTOS 12, ME-Mainile, X-Necunoscut, IC-Creier. Mainile necunoscute de la Creierul Lui Hristos.
    Mexic 10 ELIA 10. Mainile necunoscute de la Creierul lui Elia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW