12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Serbia: Ia amploare mișcarea de contestare a președintelui Aleksandar Vucic

Începând din 8 decembrie, pentru a opta sâmbătă consecutiv, la Belgrad și alte orașe din Serbia, zeci de mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva regimului autoritar al președintelui Vucic. Sâmbătă seară, relatează corespondentul la Belgrad al RFI, pe străzile capitalei Serbiei a avut loc cea mai puternică manifestație anti-Vucic.

Mișcarea împotriva regimului lui Vucic se extinde. În ultimele două zile, în afară de Belgrad, proteste similare au avut loc în aproape 40 de orașe ale Serbiei, revendicarea unanimă fiind demisia lui Aleksandar Vucic.

Nici zăpada și nici frigul nu i-au oprit pe belgrădeni să iasă cu zecile de mii pentru a manifesta din nou contra regimului actual din Serbia. «Aleksandar Vucic a transformat statul într-un regim arbitrar personal. El a pus statul în serviciul său exclusiv», a declarat presei profesorul Cedomir Cupic, figură proeminentă a actualei mișcări ce capătă proporții din ce în ce mai importante la Belgrad și restul țării. Manifestanții s-au oprit în fața sediului ziarului «Politika» și al celui al televiziunii RTS, «simboluri ale propagandei și ale cenzurei regimului lui Aleksandar Vucic». O banderolă uriașă purtată de manifestanți avea scris sloganul: «Noi suntem cu poporul, nu cu hoții de azi sau de ieri!». Potrivit surselor corespondentului RFI, în ultimele zile, liderii mișcării anti-Vucic au somat partidele de opoziție să-și clarifice poziția. Mișcarea împotriva regimului lui Vucic continuă să se extindă. În ultimele două zile, în afară de Belgrad, proteste similare au avut loc în aproape 40 de orașe ale Serbiei, revendicarea unanimă fiind demisia lui Aleksandar Vucic.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW