20.4 C
București
joi, 13 mai

Sfaturi utile pentru obținerea permisului de conducere

Te-ai decis să faci școala de șoferi pentru prima dată sau ai mai încercat până acum, însă fără succes în promovarea examenelor pentru obținerea permisului auto? Cu siguranță, în ambele situații ai nevoie de ajutor și de câteva sfaturi esențiale pe care trebuie să le știe orice doritor de permis auto.

Lucrurile de mai jos trebuie luate în calcul pentru că pregătirea pentru examenul auto este deosebit de importantă. Pe lângă faptul că trebuie să înveți legislația și regulile de circulație, trebuie să fii pregătit și din punct de vedere psihic, mai ales dacă ești o fire emotivă. În plus, sunt și câteva detalii pe care oricine trebuie să le cunoască, precum:

Fii atent la aspectele din legislație și pune-le în practică

Chiar dacă ți se pare plictisitor să citești întreaga carte, este important să reții toate elementele esențiale pentru că le poți avea drept întrebări la examen, dar te vei lovi de acestea chiar și pe traseu, conducând. Astfel, vei ști atunci când ieși pe traseu cum să respecți regulile de circulație și asta îți va aduce un plus în ceea ce privește orele de condus la școală, dar vei avea și o șansă de reușită mai mare pentru a trece de traseu cu bine.

Contează și colaborarea cu instructorul auto

Un instructor auto trebuie să fie implicat și comunicativ, însă dincolo de aceste aspecte trebuie să și rezonezi cu el. Astfel vei putea mai ușor să înțelegi unde greșești, cum să faci o parcare de exemplu și cum să conduci mai bine cu fiecare ședință ce trece. Acest aspect poate fi decis chiar înainte de a începe orele de condus și poți vorbi înainte cu instructorul pe care l-ai ales să vezi dacă este pe placul tău.

Este important să ai încredere în acel om, să te simți confortabil când pui întrebări, dar mai ales să îți ia din teama de condus. Cu un instructor auto atent și receptiv poți evita situațiile neplăcute din trafic ce pot genera chiar și necesitatea de despăgubiri pentru accidente cu vătămări corporale.

Nu pune presiune pe tine

Chiar dacă la o oră de condus nu te-ai descurcat foarte bine, nu trebuie să pui presiune în mod inutil pe tine și să te desconsideri. Motivul pentru care faci școala de șoferi este ca să înveți să conduci, să faci greșeli și să înveți din ele. Totodată, dacă nu ai înțeles anumite noțiuni, nu ezita să consulți mereu legislația sau să-l întrebi pe instructorul tău.

La polul opus, dacă ai făcut progrese semnificative, nu trebuie să te “culci pe o ureche” și să ai impresia că ai învățat tot. Pe toată perioada școlii de șoferi este normal să te confrunți cu un număr mare de emoții, însă acestea, dacă sunt bine gestionate, te vor ajuta să obții permisul de conducere.

Nu lua în seamă poveștile auzite despre examenele auto

Cu siguranță vei auzi multe povești și întâmplări de la prietenii care au dat până acum examen pentru permisul de conducere, unii obținându-l, iar alții nu. Indiferent de situațiile prin care au trecut, nu trebuie să iei în seama poveștile ce au la bază faptul că poți să întâlnești polițiști care vor să te pice și nu vor să-ți dea permisul. Dacă înveți bine legislația și ești sigur pe tine, nu ai cum să nu iei permisul. Fiecare individ este unic și are experiențe diferite.

Poți încerca o ședință și cu un alt instructor, înainte de examen

Pentru a verifica toate cunoștințele acumulate, dar și pentru a schimba atmosfera din mașină, poți să faci o ședință cu un alt instructor auto. Astfel poți să te simți ca la examen, unde vei conduce alături de o persoană necunoscută. În acest fel vei mai scăpa și de emoții.

Sursă: https://clujlaw.ro/despăgubiri-în-urmă-accidentelor-rutiere

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW