Și președintele Emmanuel Macron s-a angajat în ofensiva pentru creșterea numărului de vaccinați anti-Covid-19

Amplele manifestații ce au avut loc în ultimele weekend-uri la Paris și în majoritatea localităților din Franța împotriva vaccinării și a certificatelor de vaccinat au determinat Executivul Franței, pe președintele Macron personal, să treacă la ofensivă. «Unii dintre dumneavoastră aud tot felul de zvonuri false, trebuie să recunoaștem… Acesta este motivul pentru care m-am decis ca și eu să răspund direct la întrebările cetățenilor», a intervenit luni, pe rețelele de socializare, președintele Macron de la reședința estivală de la fortul Brégançon, marcat încă de manifestațiile și incidentele de sâmbăta trecută legate de actuală criză sanitară.

Este o realitate faptul că, la ora actuală, Franța se confruntă cu creșterea numărului contaminaţilor cu noua variantă Delta, iar noul profil al pacienților bolnavi de Covid-19 admiși în spitale este majoritar reprezentat de tineri. Se vede că vaccinarea persoanelor în vârstă nu este suficientă pentru a explica actuala tendință de «întinerire» a celui de-al patrulea val al pandemiei.

Președintele Macron încearcă, după cum se vede, să-și extindă interacțiunile pe reţelele sociale, strategie care în acest moment are drept ţintă tinerii. În răspunsurile la întrebările cetățenilor, Macron i-a chemat pe cei mai reticenți să se vaccineze cât mai repede posibil, condamnând în același timp manifestațiile ce au loc sâmbătă de sâmbătă pe fondul periculos al creșterii numărului infectaţilor, inclusiv cu varianta Delta, la nivelul întregii țări.

«Dacă nu o faceți pentru voi, vaccinați-vă pentru protejarea apropiaților voștri’’

Într-o primă întrebare ce i-a fost adresată de un tânăr în stare bună de sănătate dar care dorea să știe de ce să se vaccineze, Macron i-a spus să se imunizeze «pentru binele apropiaților săi», reducând astfel «riscul de contaminare a altora». Referitor la manifestațiile de sâmbăta trecută în întreaga țară contra obligativității vaccinării, președintele Macron a chemat «să nu se acorde importanţă excesivă unei minorități violente’’.

Este o realitate faptul că, la ora actuală, Franța se confruntă cu creșterea numărului contaminaţilor cu noua variantă Delta, iar noul profil al pacienților bolnavi de Covid-19 admiși în spitale este majoritar reprezentat de tineri. Se vede că vaccinarea persoanelor în vârstă nu este suficientă pentru a explica actuala «întinerire» a celui de-al patrulea val al pandemiei. «Știu că mulți dintre dumneavoastră își mai pun încă întrebări, sunt infricoşaţi, mulți aud false informații, false zvonuri… Puneți-mi întrebări și voi încerca să fiu cel mai direct și clar posibil», a explicat președintele. Vaccinarea este «singura armă» în fața celui de-al patrulea val al pandemiei de Covid, a spus președintele și a reamintit că un pic peste 42 milioane de francezi au primit o doză a vaccinului și un pic peste 35 milioane au primit ambele doze. ”Vaccinați-vă!”, a lansat președintele, repetând că ”dacă nu o faceți pentru voi, faceți-o pentru apropiații voștri, pentru părinții, bunicii voștri”. Pentru a convinge tinerii să se vaccineze, președintele Macron le-a reamintit că el însuși a trecut printr-o formă deloc ușoară de Covid-19, știe ce înseamnă să cazi victimă acestei boli.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW