10.2 C
București
duminică, 9 mai

Sinopharm: Ungaria achiziționează și vaccinul chinez anti-Covid-19. Budapesta autorizează toate vaccinurile existente

Ungaria a încheiat un acord cu grupul chinez Sinopharm în vederea achiziționării vaccinului produs de acesta. Inițiativa a apărut pe fondul deciziei guvernului de a prelungi starea de urgență și restricțiile sanitare cu încă 90 zile, precum și pe fondul evoluției preocupante a crizei sanitare în Europa.

Guvernul ungar a anunțat joi, oficial, extinderea stării de urgență pentru încă 90 de zile, menținerea restricțiilor sanitare și autorizarea tuturor vaccinurilor existente, acestea urmând a fi administrate la peste un milion de persoane. În fața unei situații sanitare preocupante în Europa, autoritățile de la Budapesta au decis prelungirea stării de urgență începând din 8 februarie, a anunțat la o conferință de presă chiar Gergely Gulyas, șeful de cabinet al primului-ministru Viktor Orban. Parlamentul va fi chemat să avizeze oficial această măsură la începutul lunii viitoare.

Guvernul ungar, care nu o dată a criticat „lentoarea” procesului de vaccinare în Uniunea Europeană, cere insistent accelerarea ritmului. El pregătește un decret care va permite „omologarea oricărui vaccin care a fost primit deja de mai bine de un milion de persoane”, s-a anunțat oficial. Săptămâna trecută, Budapesta a aprobat utilizarea urgentă a vaccinului rus Sputnik V, făcând deja comandă pentru două milioane de doze. Luna viitoare vor sosi în Ungaria 500.000 doze ale vaccinului chinez Sinopharm, urmând a fi folosite după avizul favorabil al inspectorilor ungari aflați în aceste zile la Beijing.

- PUBLICITATE -

5 COMENTARII

    • Eu as vrea ca Romania sa achizitioneze numai vaccin cubanez. O tara cu 10 milioane de locuitori, jumatate cat Romania, are propriul vaccin facut de proprii cercetatori, in timp ce noi nici nu visam la asa ceva !

  1. U.NGA.RIA. U-Unic, NGA-Gena, RIA-Rai. Gena unica din Rai. Gena unica e invatatura cereasca unica din Casa Raiului in care stau despre cum se infaptuieste intreaga Creatie prin Puterea Duhului Sfant intre anii 2004-2070 leat 7512-7578 (lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva). Exemple: galaxiile spiralate create dupa simbolul Cercul si Calea Lui Buddha din litere bizantine rosii, stelele verzi fosforescente si nucleul lor luminos dupa un spot cu lumina din tavanul de rigips; ochii lui Adam creati dupa cele doua spoturi din tavanul de rigips etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW