Soluții moderne pentru lipsa locurilor de parcare

Lipsa locurilor de parcare este una dintre marile probleme întâlnite în mediul urban. Numărul mașinilor crește pe zi ce trece, în timp ce multe construcții rezidențiale nu alocă suficient spațiu pentru parcări. Gestionarea eficientă a spațiului disponibil pentru a fi transformat în parcare este provocarea la care încearcă să răspundă dezvoltatorii imobiliari. Pe lângă parcările tradiționale există și o serie de soluții moderne pentru adăpostirea mașinilor.

Parcări subterane

Ansamblurile rezidențiale încearcă să recupereze din acest neajuns al comunităților locale. Una dintre cele mai atrăgătoare soluții pentru clienți este accesul la parcare subterană. Practic, imobilul pornește de la minus 2 sau minus 1, cele două niveluri fiind alocate spațiilor de parcare. Marele avantaj al acestui tip de parcare este confortul oferit locatarilor. În plus, mașina este tot timpul la adăpost de fenomenele meteorologice și departe de tentațiile hoților. În funcție de investiția dezvoltatorului, parcarea poate oferi numeroase opțiuni de confort. Ventilația este obligatorie și intră în pachetul de bază. Sistemul de supraveghere video, conectat la firma de pază, sporește sentimentul de siguranță. Integrarea unui sistem de lifturi poate crește valoarea construcției. Pe lângă ascensoarele pentru persoane și marfă, deosebit de utile, un plus la capitolul investiții poate fi instalarea unui lift auto de la Mpifma, care îți aduce mașina la etajul la care locuiești.

Locuri supraetajate

Un singur loc de parcare se poate transforma în mai multe. Cu aceeași suprafață de teren și o investiție inteligentă, poți multiplica numărul locurilor disponibile. Pentru o parcare aflată la nivelul solului, poți apela la soluția dezvoltării unui șantier de construire din zid sau pe structură ușoară. Dacă alegi să ridici etaje superioare, va trebui să sacrifici o bună parte dintr-o latură pentru rampele de acces între niveluri. Cu toate acestea, numărul locurilor de parcare crește simțitor. Dacă, în schimb, dorești să păstrezi întreaga amprentă a spațiului aferent parcării, fără a sacrifica o porțiune pentru rampa de acces, există soluția modulelor de parcare supraetajată. În funcție de înălțimea disponibilă, poți instala platforme cu 2, 3 sau chiar 4 mașini pentru fiecare loc de parcare. Totul este mecanizat și sigur.

Parcare comercială

Un alt segment de piață care se confruntă cu lipsa locurilor de parcare este cel comercial. Instituțiile locale și de stat care interacționează cu plătitorii de taxe, spațiile comerciale, gările și aeroporturile sunt doar câteva dintre exemplele de persoane juridice care trebuie să faciliteze accesul vizitatorilor într-o parcare decentă. Accesul într-o astfel de parcare trebuie să includă opțiuni de rezidență sau abonament permanent, gratuitate sau taxare cu ora, cu toate modalitățile moderne de plată incluse. Locurile bine delimitate prin marcaje elegante, supravegherea video din orice unghi, paza la intrarea și ieșirea din parcare sunt câteva dintre facilitățile pe care fiecare utilizator le așteaptă. Această investiție poate face parte dintr-un proiect de relaxare a traficului urban. Investind în parcări de mari dimensiuni lângă stațiile de metrou de la intrarea în oraș, municipalitatea îi poate convinge pe locuitorii navetiști din zonele limitrofe să lase mașinile la adăpost și să folosească transportul în comun. Este o soluție avantajoasă financiar pentru utilizatori, care au opțiunea unui abonament lunar la preț scăzut față de costurile cu carburantul și un mare plus la capitolul protejare a mediului înconjurător.

Tehnologia modernă asigură servicii premium pentru parcări în spații rezidențiale, comerciale și de servicii comunitare. Orice investiție în astfel de spații reprezintă o creștere a valorii imobilului sau zonei pe care o deservește.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW