Spre deosebire de SUA, China își asumă rolul de „constructor” pe plan internațional

Potrivit The New York Times, într-un document intern al Pentagonului se arată că începând din 2014, forțele americane au declanșat peste 50.000 de bombardamente aeriene asupra unor ținte din Irak, Siria, Afganistan și din alte state, în numele „combaterii terorismului”. Deși armata americană a declarat că a derulat „atacuri precise”, raidurile aeriene au condus la mari pierderi umane.

Intervențiile militare americane au dus aceste state în declin economic, generând suferințe nemărginite. Guvernul sirian ar susține chiar că SUA au „furat” resursele petroliere siriene.

În luna August, în timp ce trupele americane se retrăgeau pripit din Afganistan, au fost înghețate de către SUA fondurile băncii centrale afgane, în valoare de șapte miliarde USD, sumă extrem de importantă pentru țara aflată la marginea falimentului economic.

În contrast, China joacă un rol de constructor în aceste țări. Potrivit mijloacelor de informare în masă, guvernul chinez va construi 1.000 de școli în Irak, potrivit unui acord semnat la data de 16 Decembrie 2021, între guvernele celor două țări.

Ziarul South China Morning Post a relatat că, în afară de școli, companiile chineze vor ajuta Irakul să construiască infrastructura de electricitate, petrol, telecomunicații, și transport.

De asemenea, China se va implica și în reconstrucția Afganistanului. China a importat 1.170 de tone de semințe de pin din Afganistan, generând venituri de peste 16 milioane de dolari producătorilor.

Astfel, irakienii, sirienii și afganii au cel mai mare drept să răspundă la întrebarea: „Cine este distrugător, cine este constructor?”

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW