Muntenegru nu regretă cooperarea cu China

China acordă cele mai bune condiții de creditare. Muntenegru nu a regretat niciodată cooperarea cu China, a declarat recent președintele statului, Milo Dukanovic, într-un interviu acordat pentru Croatian Radio-Television (HRT), ca răspuns la îndoielile țărilor occidentale în ceea ce privește condițiile de creditare ale Chinei.

Mass-media occidentală a relatat că împrumuturile preferențiale acordate de China au costuri „geopolitice” suplimentare pe care Muntenegru le va plăti și că prețul proiectului autostrăzii Bar-Boljare va deveni cel mai scump din lume.

Șeful statului a spus că, potrivit contractului, costul acestei autostrăzi ajunge la aproximativ 19 milioane de euro pe kilometru. Dar, mai întâi, trebuie știut faptul că altitudinea acestei autostrăzi începe de la 50 de metri și ajunge la peste 1.200 de metri, construcția acesteia fiind foarte dificilă.

În al doilea rând, chiar și așa, costul nu este cel mai scump din lume. La autostrada dintre Elveția și Franța, prețul este de 35 milioane de euro pe kilometru, la cele din Slovacia de 32 milioane de euro, 26 de milioane în Germania și 25 milioane în Austria. Prin urmare, autostrada din Muntenegru nu este cea mai scumpă.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW