Statele Unite anunță sancțiuni „țintite” împotriva BelarusWashingtonul anunță că pregătește – împreună cu Uniunea Europeană – o listă de măsuri punitive, de sancțiuni „țintite” împotriva guvernului lui Lukașenko după interceptarea și deturnarea forțată, săptămâna trecută, a avionului Ryanair de pe ruta Atena-Vilnius doar pentru a recupera un opozant politic. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, sancțiunile vor viza membri-cheie ai regimului lui Lukașenko: persoane asociate la interceptarea avionului Ryanair la bordul căruia se afla jurnalistul opozant politic, dar și persoane implicate în represiuni și violarea la ora actuală a drepturilor omului, persoane corupte și implicate în falsificarea alegerilor prezidențiale din 2020.

În paralel, Trezoreria americană a anunțat că lucrează la adoptarea de măsuri speciale împotriva elementelor regimului și a rețelei de susținere a acestuia. Sancțiuni economice care fuseseră ridicate împotriva a nouă întreprinderi publice vor redeveni efective începând de joia viitoare, americanilor fiindu-le interzis să trateze cu întreprinderile respective. Resortisanților americani li se recomandă să nu meargă în Belarus. Administrația federală americană a aviației a cerut companiilor aeriene americane să manifeste o extremă prudență în timpul zborurilor deasupra Belarus, fără a le impune – așa cum a procedat Uniunea Europeană – să ocolească spațiul aerian al Belarus. Este o măsură impusă de faptul că Rusia nu a validat unele planuri de zbor vizând evitarea spațiului Belarus.

Casa Albă i-a cerut lui Lukașenko să autorizeze o anchetă internațională credibilă asupra evenimentelor din 23 mai, în cursul căreia avionul Ryanair a fost forțat să aterizeze la Minsk.


- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. E belea mare cu BeleaRusul asta de cand s-a declarat SPATIU LIBER DE COVID sau SPATIU FARA COVID, cu 1 an in urma si nu vor sa recunoasca defel plandemia noastra nord-atlantica !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW