marți, 31 martie, 2020
4.4 C
București

Statele Unite, Turcia și Franța, somate să părăsească «imediat» Siria

Șeful diplomației siriene le-a cerut celor trei țări să părăsească «imediat» Siria și a anunțat că refugiații se pot întoarce la casele lor, susținând că, în teren, situația «este mai stabilă și sigură».

Walid al-Moualem, ministrul de Externe al regimului de la Damasc, a cerut sâmbătă, în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, ca forțele militare ale Statelor Unite, ale Turciei și Franței să părăsească «imediat» și «fără condiții» teritoriul sirian. Șeful diplomației siriene a denunțat ceea ce el a denumit o «coaliție internațională nelegitimă, condusă de Statele Unite», prezentă în Siria «sub pretextul combaterii terorismului».

În Siria ar exista, la ora actuală, o situație «mai stabilă și sigură»

«Bătălia contra terorismului este aproape terminată», a spus Walid al-Moualem, avertizând că Damascul nu se va opri decât după ce «va elibera Siria de teroriști și de prezența străină ilegală pe teritoriul ei». Din punctul de vedere al Damascului, a continuat ministrul sirian de Externe, «situația actuală în teren este mai stabilă și sigură» și «sunt reunite toate condițiile pentru a se permite reîntoarcerea voluntară a refugiaților… Ușa le este larg deschisă și toți sirienii din străinătate pot reveni». Guvernul sirian, a promis Walid al-Moualem, «va face tot ce-i stă în putere pentru a le facilita revenirea în țară». A fost deja creat un comitet special pentru a-i ajuta să revină în locurile lor natale.

La reconstrucția țării, prioritate «vor avea prietenii noștri»

Siria a solicitat «un ajutor internațional» pentru facilitarea reîntoarcerii sirienilor refugiați în afara țării, dar, a afirmat Walid al-Moualem, «unele țări propagă temeri iraționale, politizează o chestiune care nu ar trebui să fie decât umanitară». A adăugat imediat o precizare surprinzătoare, conform căreia «prioritate la reconstrucția Siriei vor avea prietenii noștri…Ceilalți nu sunt nici invitați, nici bineveniți». Este însă bine știut faptul că occidentalii, în special SUA, Franța și Germania, refuză să aprobe orice ajutor din partea Uniunii Europene «fără vizibilitate și un angajament real privind o soluție politică» a crizei siriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

Cum pot aplica companiile pentru amânarea ratelor

Între reacțiile pe care Guvernul României le-a avut pentru diminuarea efectelor determinate de pandemia COVID-19 asupra mediului...

Sindicatele solicită autorităților să înceapă un dialog deschis

„Criza medicală este doar începutul unei noi etape în existența umană și este însoțită de o criză...

Zentiva va crește producția de metamizol sodic cu până la 300%

Zentiva își ajustează procesele pentru a majora producția de metamizol sodic, ca răspuns la cererea crescută din...

TRENDING

Grecia relansează problema despăgubirilor de război pe care le reclamă Germaniei

Premierul elen Alexis Tsipras a anunțat în Parlament...

Care este cel mai bun serviciu de gazduire web pentru afacerea mea online?

Este o intrebare pe care administratorii de afaceri...